Subscribe via RSS

19D. Cum sa cumparam de pe eBay

By admin

ebay

Asa cum probabil ati observat acesta este un site despre tehnica si arta fotografica precum si despre cele legate de fotografie. Acest articol a fost creat doar pentru a va face o parere despre felul cum decurg tranzactiile pe site-ul de vanzari ebay.com si cum se face o plata, mai ales ca acest site intermediaza, pe langa altele si vanzari de aparatura foto noua si mai ales second hand. Se vrea a fi doar un articol cu informatii generale si nu unul de specialitate.  De aceea va atentionez ca pe viitor nu voi mai aproba comentariile care au un caracter vadit comercial, care dau nastere la suspiciuni privind siguranta tranzactiilor pe Internet si care folosesc un limbaj asemanator forumurilor frecventate de “baietasii de cartier” !  Nu in ultimul rand va rog sa luati in considerare ca acest articol nu este un forum de discutii ! Pentru a creste calitatea articolului este indicat ca inainte de a posta o intrebare sa cititi cu atentie articolul dar si toate comentariile si mai mult ca sigur veti gasi raspunsul la intrebarea Dvs !

De multe ori am primit intrebari, atat de la prieteni cat si de la persoane necunoscute, daca este “vreo afacere” sa cumperi de pe www.eBay.com, daca nu cumva te pacalesti, cum platesti, daca platesti taxe vamale etc, intrebari justificate mai ales pentru persoane care nu prea au avut de a face cu cumpararea diferitelor bunuri de pe site-urile din strainatate.

Voi incerca sa explic, pe intelesul tuturor, avantajele si dezavantajele cumpararii de pe eBay, precum si micile capcane in care puteti cadea foarte usor ! Nu am pretentia ca voi epuiza acest subiect, deoarece in practica curenta pot aparea cele mai curioase situatii pe care un cumparator normal nici nu le gandeste ! De retinut ca acest articol face referire doar la tranzactiile efectuate pe eBay si nu pe alte site-uri asemanatoare.

De la inceput va spun ca nu am vandut niciodata ceva pe eBay, dar procedura este simpla si veti plati catre eBay un comision foarte mic din valoarea vanzarii. Dar cum scopul articolului este de a initia in cumpararea de pe acest site, mai putin conteaza modalitatea de a vinde acolo ceva si drept sa va spun, nimeni nu se va aventura sa vanda acolo fara a stapani mai intai sistemul in sine…

Prima tranzactie am facut-o in august 2005 !

Nu stiam aproape nimic despre eBay, nimeni nu spunea nimic si de aceea la noi nu prea era folosit sistemul, iar marea problema era realizarea platii catre vanzator.

Tin minte ca prima data am cumparat o piesa electronica, un filtru cu cristale de cuart de la un vanzator din Canada !

Atunci singura conditie era sa-ti faci un cont pe eBay. Este un lucru relativ simplu ! Poti alege orice ID (un numne de utilizator) care sa cuprinda litere sau cifre si o parola de acces. Cu toate acestea numele (surname) si prenumele (name) precum si adresa postala trebuie sa fie cele reale si corecte, fiindca vor fi folosite la expedierea coletului.

In ceea ce priveste plata, absolut toti utilizatorii si sunt cateva milioane, folosesc, fara exceptie ca modalitate de plata sistemul PayPal (www.paypal.com) considerat la acest moment cel mai sigur sistem electronic de plata. Mai sunt unii care solicita doar transfer bancar, dar pe acestia nu-i bagati in seama !

Marele avantaj, despre care voi vorbi mai jos, este acela ca sistemul PayPal va va despagubi pentru orice pierdere.

Trebuie sa stiti ca Romania a fost acceptata in acest sistem prin anul 2008 si asta din cauza nesigurantei tranzactiilor electronice din Romania. Tot ceea ce cumparam inainte de 2008 plateam prin Western Union, dupa multe parlamentari prin mail cu vanzatorul. Multi nu acceptau astfel de plata si nu ii interesa ca Romania nu face parte din sistemul PayPal. Totusi majoritatea acceptau Western Union, dar cam ingreuna tranzactia !

Tin foarte bine minte ca un prieten din Spania, prin 2006 a incercat sa faca o plata atunci cand era la mine, de fapt vroia sa cumpere ceva pentru mine si contul de PayPal a fost instantaneu blocat deoarece “s-a incercat sa se realizeze o tranzactie dintr-o tara nesigura”… Cam dur mesajul, dar asta a aparut pe ecran !

Acum, din fericire nu mai sunt probleme cu plata.

Revenind la subiect, dupa ce v-ati creat un cont pe eBay, trebuie sa va creati acces si la modalitatea de plata, adica la sistemul PayPal.

Prima data trebuie sa va deschideti un cont la o banca romaneasca cu un card atasat la acel cont. Trebuie sa specificati la banca ca doriti ca acel card sa-l folositi pentru plati externe pe Internet.

Din foarte multe motive, este bine ca acel cont sa-l puteti controla pe Internet.

Fara a face reclama la vreo anumita banca, eu folosesc un MasterCard de la ING Bank, iar contul il pot controla pe Internet cu un Digipass. Este foarte sigur, costurile sunt reduse, fara sa mai vorbim despre usurinta folosirii acestuia si nu in ultimul rand utilitatea.

Dupa ce v-ati creat contul la banca, intrati pe www.Paypal.com incercati sa va faceti un cont. Trebuie sa aveti o adresa de e-mail valida. Atentie, toate datele pe care le furnizati sistemului trebuie sa fie reale si corecte. Numele (surname) si prenumele (name) – atentie la acest aspect, adica nu completati numele de familie la “name“, trebuie completate corect, adresa, telefon, la fel si toate datele care apar pe card.

Prima verificare pe care o va face automat sistemul PayPal este de a va lua din cont o foarte mica suma, ceva de 1-1,5 usd. Este impropriu spus ca “va ia” fiindca aceasta suma va fi returnata, dupa verificare.

Pe extrasul de cont la tranzactia respectiva va aparea un grup de 4 cifre pe care va trebui sa-l tastati la verificarea Dvs. Doar dupa aceasta contul va fi activ si veti putea face plati prin el.

In principiu, banii de pe cardul Dvs se vor duce in contul PayPal si orice plata se va face prin ei. Astfel puteti face plati cu lei in orice moneda.

Autentificarea in sistemul PayPal se face pe baza adresei de e-mail si parola aleasa de Dvs la crearea contului.

Trebuie sa stiti ca pentru plati domestice, adica veti plati cand cunoasteti doar o adresa de e-mail, de exemplu transferati niste bani cuiva sau platiti un anumit serviu veti plati comisioane, dar care sunt relativ mici.

In cazul platilor pe site-uri de vanzari/cumparari cum este cazul eBay nu veti plati niciun comision. Ei vor lua comisionul vanzatorului in momentul in care se va face transferul din contul de PayPal in contul sau bancar.

Trebuie sa stiti ca foarte multi agenti economici prestatori de servicii din tara noastra folosesc acest sistem de plata. Pentru mine, in alegerea unui prestator de servicii sau vanzator, faptul ca foloseste si sistemul de PayPal ca modalitate de plata, constituie un argument puternic in favoarea alegerii acestuia, in primul rand pentru comoditatea platii.

Am spus ca acest sistem este foarte sigur, mai ales pe eBay si nu numai, fiindca in cazul in care ati fost inselat sau produsul nu a ajuns la Dvs, din diferite motive, veti fi despagubit cu acea valoare, PayPal, in final, alimentandu-va contul cu suma “pierduta”.

Acum ca avem un cont pe eBay si totodata si modalitatea de plata, sa trecem la treaba !

Cu siguranta, lumea cauta pe eBay diferite lucruri fie ca sunt mult mai ieftine, fie ca le iei direct de la sursa la preturi mult mai mici decat in magazinele noastre (care pe langa diferite taxe mai adauga obligatoriu TVA si adaosul comercial si eventual cheltuieli de personal), fie ca sunt second hand ori sunt obiecte greu si foarte greu de gasit si aici ma refer in primul rand la antichitati sau parti/module ale diferitelor aparate.

Trebuie sa stiti ca in permanenta sunt la vanzare sute de milioane de obiecte si asta in primul rand ca foarte multi utilizatori au “magazine” cu foarte multe repere.

Un lucru bun este faptul ca o cautare se face foarte rapid putand beneficia si de anumite filtre de cautare, pe care probabil, in timp, le veti descoperi utilitatea.

Dupa ce avem in gand sa ne cumparam ceva anume si suntem hotarati asupra tipului/modelului, trebuie sa ne gandim daca dorim sa-l cumparam din UE sau din afara UE. De obicei, in UE vom gasi acelasi produs la un pret putin mai mare, dar nu vom avea probleme cu vamuirea produsului si de obicei ajunge mult mai repede si siguranta este aproape totala.

Pentru mine, recordul de rapiditate a fost cand am cumparat din Anglia (UK) niste hartie fotografica. Am comandat-o duminica noaptea si marti la ora 12 o aveam la usa si a fost o expediere normala ! De obicei un produs cumparat din UE ajunge in maximum o saptamana. Acum depinde si de gabaritul acestuia, dar oricum poate dura cel mult 10 zile.

In cazul in care cumparati din afara UE timpul  de livrare creste uneori considerabil, regula fiind de cel putin 2 saptamani, dar poate ajunge si dupa o luna si chiar mai mult.

Un alt aspect pe care va trebui sa-l luati in calcul atunci cand alegeti zona din care cumparati este ca, spre deosebire de livrarea din UE care la noi se face prin posta normala, la livrarile din zona extracomunitara pentru orice produs se face vamuire si de aceea veti ridica produsul doar personal de la posta indicata in avizul pe care il veti primi. Vamesul are dreptul sa va desfaca pachetul, sa-l controleze si daca sunt produse carora li se aplica taxe vamale, sa va ia si banii ! De asemenea, pentru produse cu valoarea vamala declarata de vanzator la mai mult de 150 usd/euro va  incasa si TVA   din valoarea declarata (la cursul de schimb al zilei).

Personal m-am ferit sa cumpar din extracomunitar produse de valoare mare.

Un alt aspect pe care trebuie sa-l aveti in vedere este si valoarea transportului (shipping) care se va adauga la pretul final.

Aveti grija, ca foarte multi vanzatori nu trimit in Romania sub nicio forma !

De obicei apare sub pret faptul ca vinde doar in tara lui sau in cazul in care vinde in toata lumea (Worldwide) are si exceptiile indicate si este posibil ca Romania sa apara la exceptii. De asemenea, foarte multi vand doar in UE, sau pe altii ii puteti contacta (un click pe ‘contact seller’) sa va spuna cat este ‘shipping-ul’ pana in Romania, in cazul in care doresc sa trimita aici. Si aici trebuie sa aveti grija, fiindca multi, dintre cei care nu afiseaza cheltuielile de transport, va spun un pret exagerat de mare, tocmai pentru a mai scoate ceva in plus din vanzarea produsului. Personal ma feresc de produsele care nu au afisat si transportul pana in Romania.

De aceea, inainte de a cauta un anumit produs trebuie sa fiti logati, pentru ca sistemul eBay sa va recunoasca tara si sa va afiseze taxele de transport pentru Romania.

La fel, trebuie sa stiti ca produsele din China si Hong Kong, datorita politicii statului au toti taxe de expediere “0” adica “Free shipping“. Este un lucru foarte bun, mai ales ca pretul scade drastic, dar pe de alta parte creste timpul de transport si de foarte multe ori calitatea este foarte indoielnica. Cu toate acestea, fara sa gresesc, unele produse identice cu cele vandute la noi si aici ma gandesc la calitate sunt si de 10 ori mai ieftine.

Daca doriti sa cautati un produs oriunde, cel mai simplu accesati www.ebay.com dar daca doriti sa cumparati dintr-o tara anume din UE cautati pe site-ul ebay pentru acea tara, de exemplu: http://www.ebay.co.uk/ pentru Anglia, http://www.ebay.de/ pentru Germania, http://www.ebay.fr/ pentru Franta, http://www.ebay.it/ pentru Italia si asa mai departe.  Este util sa folositi site-ul tarii mai ales in cazul in care stiti ca produsul cautat este sau a fost produs in acea tara. Asa aveti sanse mari sa il gasiti mai repede si la un pret mai mic.

Dupa ce am vorbit despre zona din care dorim sa cumparam, trebuie sa vedem de la cine cumparam. Ca in orice comunitate pe langa oamenii seriosi exista inevitabil si cei cu o moralitate indoielnica.

Acest lucru sperie cel mai mult pe utilizatorul incepator !

In partea dreapta sus, pe pagina produsului, in casuta denumita “Seller information” sub ID-ul vanzatorului apare de fiecare data un procent care indica practic seriozitatea acestuia.

Trebuie sa stiti ca nu intotdeauna un feedback de 100% (positive feedback) indica si un vanzator serios !

Trebuie sa mai luati in calcul si numarul tranzactiilor pentru care s-a calculat acel feedback eventual si ce produse a vandut. Numarul tranzactiilor apare in paranteza imediat dupa ID vanzatorului.

Seller InformationIntr-un exemplu luat absolut la intamplare (FIG. 1) vedem ca acest vanzator este cunoscut pe ebay ca fiind “ellepen72” (un click pe el si veti afla mai multe despre acesta), ca are la activ 812 tranzactii, ca are un feedback pozitiv de 99,5% si faptul ca are mai multe produse la vanzare, grupate intr-un “magazin”.

Cu un asemenea feedback, la un asa numar mic de tranzactii, acest vanzator nu este prea atragator si personal m-as feri sa cumpar de la el.

De fapt, feedback-ul se calculeaza dupa numarul tranzactiilor efectuate in ultimele 12 luni, luand in considerare si numarul de feedback-uri positive si negative.

Daca doriti sa stiti mai multe despre feedbeck-ul vanzatorului dati un click pe numarul tranzactiilor si veti vedea un istoric al tranzactiilor si a feedback-ului primit in ultima luna, in ultimele 6 luni si in ultimele 12 luni, ceea ce va ofera o imagine de ansamblu asupra seriozitatii acestuia.

Daca are aprecieri “negative” sau “neutre” dati un click pe numarul lor si va faceti o idee si de ce “deprinderi” dubioase are vanzatrorul respectiv si asta din comentariile cumparatorilor nemultumiti.

De obicei micile inselaciuni sunt: neprimirea produsului, faptul ca produsul primit este altul decat cel pentru care ati platit, produsul nu corespunde intocmai celui descris sau este defect partial sau total. Asa cum am spus pentru clarificarea Dvs asupra seriozitatii vanzatorului ar trebui citite aprecierile negative si cele neutre care apar in ultimele 12 luni. Cele mai vechi nu apar si de aceea este posibil ca in cazul unui vanzator cu un feedback mult sub 100% sa nu-i apara aprecierile negative in aceasta casuta, dar ele au existat si au fost date cu mai mult de 12 luni in urma.

Tot asa, cum exista vanzatori indoielnici sunt si cumparatori cu fel de fel de “fixuri pe creier”, unii adevarati dobitoci, care pot acorda un calificativ negativ doar pentru faptul ca nu a citit sau nu a inteles bine descrierea produsului sau starea acestuia sau ca nu i-a ajuns lui produsul repede asa cum spera el…

Asa cum stiti, in orice comunitate ai de a face cu fel de fel de oameni si cu fel de fel de caractere.

Sigur ca da, un vanzator cu cateva sute de tranzactii si cu un feedback 100% este de preferat. La fel, sunt vanzatori cu feedback de 100% cu un numar de cateva zeci de mii de tranzactii. Acestia sunt foarte siguri !

Din cauza, asa cum spuneam, a unor cumparatori anormali, unii pot primi absolut gratuit feedback negativ. De obicei va dati seama de asta cand cititi raspunsul vanzatorului la feedback-ul negativ.

De aceea, eu consider ca un vanzator cu mii de tranzactii si uneori cu zeci si sute de mii, cu un feedback pozitiv de 99,9 – 99,7% poate fi considerat sigur. Mai jos de acest procent este discutabil, in functie de numarul tranzactiilor si chiar a obiectelor vandute frecvent de acesta.

Altfel se pune problema in cazul vanzatorilor chinezi !

Desi nu am de gand sa fac aprecieri asupra seriozitatii vanzatorilor apartinand unor anumite zone geografice, desi, in atatia ani si dupa un numar destul de mare de tranzactii cu un feedback de 100% din partea mea, am reusit sa-mi fac o parere in acest sens, nu ma pot abtine si spun ca pana acum 2-3 ani vanzatorii chinezi erau extrem de corecti, lucru de care in acest moment nu mai sunt asa de sigur !

La un vanzator chinez sau din Hong Kong foarte rar veti vedea un feedback de 100%. De asemenea veti vedea ca majoritatea, probabil datorita facilitatilor creat de stat, au zeci si sute de mii de tranzactii. De aceea zic ca un feedback de peste 99,5% caracterizeaza un vanzator extrem de serios si asta din cauza eventualelor pierderi de colete, dar un feedback sub 99% poate da nastere unor suspiciuni si mai mult ca sigur acela fie nu prea trimite coletele, fie nu prea corespund descrierii, adica sunt “foarte contrafacute”, daca se poate spune asa !

Ce facem cand suntem victima unui astfel de vanzator ?

Pot aparea mai multe situatii care pot contribui la insatisfactia sau la gustul amar cu care putem ramane !

Fie produsul nu a ajuns, fie a ajuns foarte tarziu, fie a ajuns deteriorat sau defect partial sau total ori nu a ajuns produsul pe care l-ati comandat si platit.

Trebuie sa stiti ca in afara de faptul ca pierdeti putin timp si ca ajungeti la concluzia ca mai bine ati fi dat mai mult, dumparandu-l intr-o siguranta aproape absoluta din UE sau din Romania, nu pierdeti nimic, dar castigati experienta !!!

In oricare dintre cazurile nefericite descrise putin mai sus, in calitate de cumparator, puteti deschide o “disputa” pe ebay, la sectiunea “Resolution Center“.

Prima data trebuie contactat vanzatorul prin sistemul ebay, sa ramana discutia in baza de date, dand un click pe “Contact seller” unde, in limba engleza (daca nu o cunoasteti folositi ‘google translate’ si el tot asta foloseste) explicati nemultumirea, fie ca nu a venit produsul, fie nu sunteti multumit deoarece…

Atentie ! Puteti reclama faptul ca nu a ajuns produsul in maximum 45 de zile de la plata acestuia, in caz contrar nu mai puteti face nimic in aest sens !

De obicei, vanzatorul va spune ca el a trimis produsul, dar va face o favoare si va trimite imediat altul si ca intr-o saptamana, doua, va ajunge, numai sa fiti multumit !

Daca ati cazut in aceasta “plasa” in 99% din cazuri ati pierdut banii, fiindca Dvs veti astepta un alt produs care nu a fost expediat si au trecut si cele 45 de zile si nu mai aveti ce sa faceti.

De aceea dupa raspunsul vanzatorului intotdeauna deschideti disputa indiferent de raspunsul lui !

Acum sunt si cazuri in care intre timp primiti produsul si atunci inchideti disputa.

Nu uitati ca de fiecare data sa solicitati returnarea integrala a banilor (total refund).

In cazul in care vanzatorul va returneaza suma sau o parte (refund) ca sa aveti banii efectiv inapoi in cont, intrati in contul dvs. de pe paypal si acolo gasiti o optiune WITHDRAW si apoi “Withdraw funds to your card”. Trebuie sa aveti un card VISA fiindca altfel nu veti putea primi banii pe card. In 2-3 zile lucratoare se vor intoarce banii pe card mai putin vreo 2 EURO care constituie un comision al lor pentru retragerea banilor.
Daca nu ii trimiteti inapoi pe card, ei raman in continuare in contul de paypal si cu ei puteti plati o alta tranzactie, puteti achita un serviciu, ii puteti trimite cuiva etc fara a mai plati acel comision.

In cazul in care produsul are mici defectiuni vi se poate returna doar o parte din bani, dar Dvs veti solicita intotdeauna si in acest caz returnarea totala deoarece acel produs nu se poate utiliza. Nu este o minciuna, deoarece indiferent de valoarea produsului Dvs ati comandat unul functional 100% sau conform descrierei.

Trebuie sa stiti ca din China sau Hang Kong, Tailanda, Singapore, pachetele intarzie uneori foarte mult sau se mai ratacesc.

Dar, un fapt bine de precizat si de luat aminte, este acela ca in ultimul timp seriozitatea unor asiatici m-a facut sa nu mai comand de acolo. Chiar daca de cateva ori mi-am recuperat in totalitate banii prefer sa nu mai iau de acolo. De fapt eu i-am imprumutat cu bani !

Pare aberant, dar asa este…

Pentru un chinez 20-30 de dolari este o suma destul de mare in comparatie cu noi. Eu cumpar de la el, platesc astazi suma respectiva care intra in contului lui aproape instantaneu. El se face ca trimite coletul si chiar apare pe ebay ca a fost trimis dupa o zi sau chiar in aceeasi zi si eu astept aproape 45 de zile… Dupa cca 45 de zile deschid o disputa si el este de acord dupa inca vreo saptamana sa-mi returneze in totalitate banii invocand faptul ca este posibil ca pachetul sa se fi pierdut, fara vina lui ! Asa se face ca nu va primi feedback negativ si s-a folosit si de banii mei aproape 2 luni fara dobanda ! Am patit de cateva ori asa, bineinteles ca acele colete nu au ajuns niciodata la mine si asa am ajuns sa imprumut oameni pe care nu ii cunosc !

In cazul in care el a fost obligat de ebay sa returneze banii si nu o face, contul lui este suspendat sau anulat iar banii ii voi primi de la PayPal.

Pentru un vanzator cu mii de tranzactii la activ este cea mai mare palma primita sa pateasca asa ceva si de aceea ei prefera sa returneze fara prea mari discutii banii. Este exact cum ai inchide un mare magazin si l-ai obliga sa nu mai vanda si sa ramana cu marfa pe stoc. Pe de alta parte cu greu va ajunge la miile de tranzactii pe care le avea in portofoliul sau.

Este adevarat ca astfel de cazuri sunt destul de rare si de aceea va recomand ca atunci cand cumparati din Asia sa dati atentie un pic mai mult produsului si sa cumparati de la o persoana cu un feedback mare si care ofera si “tracking number“. Cel care va oferi acest numar si sunt destui asiatici seriosi care fac asta, va ofera posibilitatea sa vedeti traseul coletului si cu siguranta ca acel produs a fost trimis si tot la fel de sigur va ajunge la Dvs.

In SUA si UE lucrurile stau cu totul altfel in ceea ce priveste seriozitatea si nu am avut probleme cu ei. Trebuie sa aveti grija totusi ca din SUA, chiar daca preturile sunt mai mici veti avea un shipping mare sau foarte mare precum si eventualele plati la vama.

Pentru a va documenta mai mult cu privire la eventualele taxe vamale va recomand sa asimilati cam ceea ce scrie AICI !  De aceea nu voi raspunde la intrebari legate de taxele vamale …

Acum ca am vorbit despre anumiti vanzatori si unele riscuri si rezolvarea unor neintelegeri, sa vedem cum cumparam efectiv !

In mare, puteti cumpara un produs fara niciun fel de negociere si fara a astepta un timp atunci cand apare butonul “BUY IT NOW“.

Trebuie sa fiti logati, sa cititi bine starea produsului, sa stiti cat va costa transportul si dupa un click pe acest buton veti fi intrebat inca o data daca doriti intr-adevar sa cumparati. Continuati si apoi veti fi invitat sa platiti. Daca nu platiti, practic veti primi un calificativ negativ, in calitate de cumparator. Nu sunteti obligati sa platiti imediat, fiindca  majoritatea dau un termen de gratie de cateva zile. El oricum nu va trimite produsul pana nu primeste banii !

Trebuie sa stiti ca sunt vanzatori care solicita ca plata sa se faca imediat si de aceea inainte de a cumpara trebuie sa va verificati contul. De aceea am spus ca pentru comoditate este bine ca acel cont sa poata fi consultat pe Internet. Trebuie sa luati in calcul si cursul de schimb al bancii Dvs pentru  acea moneda, la cumparare.

Dupa ce ati platit, in unele cazuri veti primi automat si un feedback pozitiv. Alti vanzatori dau calificativul doar dupa ce sunt siguri ca a ajuns produsul si dupa ce ei au primit calificativul.

O alta categorie de vanzare este aceea in care vanzatorul propune un pret iar Dvs aveti posibilitatea fie sa-l acceptati fie sa-i faceti o oferta “MAKE A OFFER“. La fel trebuie ca inainte de a-i face o oferta sa luati in calcul cheltuielile de transport sau cel putin sa fie clarificate clar inainte cu vanzatorul, fiindca prin plasarea unei oferte si acceptarea ei va crea obligatia contractuala din partea Dvs de a incheia tranzactia la acel pret si bineinteles de a plati pretul. Aici pentru asemenea tipuri de tranzactii conteaza feedback-ul Dvs, fiindca vanzatorul este liber sa accepte sau nu oferta.

Categoria cel mai des intalnita pe ebay este insa sistemul de licitatii !

Aici, sub numele produsului, va aparea o suma care este valoarea curenta a licitatiei, numarul licitatorilor pana la acel moment, timpul pana la inchiderea licitatiei.

Pentru vanzator, acest sistem este oarecum riscant fiindca poate fi obligat sa vanda acel produs cu foarte mult sub valoarea lui reala si de aceea este foarte intelept, din partea Dvs. in calitate de posibil cumparator, sa stiti precis si de la inceput care sunt cheltuilile de transport. In cazul in care nu apar, contactati vanzatorul inainte de a licita !

De obicei pasul licitatiei este mic.

generalAsa cum vedeti in FIG. 2, acel produs mai are cateva minute pana la inchiderea licitatiei, iar pasul licitatiei este de 0,5 dolari australieni.  Pentru a licita trebuie sa oferiti cel putin 10,45 AU$ si apoi click pe butonul “PLACE BID”.

Atentie ! Si aici inainte de a licita, pentru a nu pierde timp este bine sa fiti logat. In stanga sus, pe pagina apare “Sign In” !

Ca un sfat, nu va aruncati sa licitati de la inceput cu diferite sume, fiindca de obicei vor fi altii care vor licita mai mult ! De obicei sunt grupuri de vanzatori care se ajuta intre ei !

Sfatul meu, licitati in ultimele secunde cu cca 10 – 15 secunde !

In acele momente vor fi “pe faza” doar cumparatorii care doresc efectiv sa cumpere produsul.

Inca un lucru pe care multi nu il stiu, de exemplu, in cazul de fata, in cazul in care doriti musai acest obiectiv si dupa calculele Dvs ati fi dispus sa dati pe el maximum 50 AU$, puneti cu cateva secunde aceasta suma acolo !

Asta nu inseamna ca veti cumpara obiectivul cu 50 AU$ ci veti plati in final urmatorul pas, adica +0,5AU$ fata de licitatorul dinaintea Dvs. si de aceea puteti fi oarecum sigur ca acest obiectiv va fi al Dvs. la un pret de maximum 50US$ sau mult mai putin, depinde de noroc !

Nu trebuie sa va imbatati cu “apa rece” fiindca asa procedeaza foarte multi si intr-o licitatie reala puteti vedea ca desi ati licitat in ultimele secunde 50AU$ ati pierdut licitatia, deoarece cineva a fost dispus sa dea mai mult si acela va cumpara in final obiectivul cu 50,5 AU$.

Totul de fapt este o loterie, dar este bine sa stiti cum functioneaza si sa nu fiti luat de val sa licitati aiurea de “amorul artei” si sa ajungeti sa platiti mai mult decat face produsul.

Din propria experienta va spun ca intotdeauna va exista un alt produs asemenator la vanzare si poate mai bun si mai ieftin, asa ca nu disperati si cautati in continuare !

Sper ca ati inteles in mare cum functioneaza acest sistem si ca nu este cazul sa va speriati de el. Sigur ca nimic nu este perfectibil si in practica pot aparea si alte situatii !

Oricum orice licitatie pe ebay o faceti pe raspunderea Dvs iar pe de alta parte si pentru a trece strada este un risc, asa ca este bine sa cititi foarte bine descrierea produsului, sa nu ezitati sa puneti intrebari vanzatorului despre starea lui, sa va edificati putin cu privire la seriozitatea vanzatorului si apoi sa cumparati, sa faceti o oferta sau sa licitati.

In incheiere, va spun ca in calitate de cumparator nu veti plati nimic in plus pentru serviciul de intermediere pe care il ofera ebay.com… Cu toate acestea ei castiga la orice tranzactie, fiindca vanzatorul, dupa finalizarea cu succes a tranzactiei i se va retine automat un foarte mic procent din aceasta valoare. Suma este nesemnificativa, dar la volumul foarte mare al tranzactiilor intr-o zi, suma care revine site-lui este foarte mare !

Daca sunteti vanzatori, sa nu aveti impresia ca la momentul cand s-a facut plata suma care a intrat in contul Dvs. de PayPal o veti si putea ridica ! Din motive lesne de inteles banii va vor reveni si ii veti putea ridica doar in momentul in care s-a finalizat cu succes tranzactia, adica cel care a cumparat a ajuns in posesia produsului si a dat si un calificativ sau in cel mai rau caz dupa trecerea celor 45 de zile de necesare deschiderii disputei. Este una dintre modalitatile de a-l proteja pe cumparator de vanzatorul de rea-credinta. Sa nu credeti ca PayPal nu castiga ceva la afacere ! La fiecare transfer de bani din contul Dvs. de PayPal in contul de card ei va vor lua un comision !

Asa cum va spuneam, cel mai bine este sa fii cumparator ! Esti protejat contra inselaciunilor prin faptul ca in final va veti recupera banii si nu platiti absolut niciun comision nimanui !

Singura obligatie, in calitate de vanzator, este sa platesti produsul cumparat, fie prin cumparare directa, fie prin licitatie.

Atentie, plata trebuie facuta in maximum 2 zile !

Asa ca ar fi bine sa fiti siguri ca aveti banii necesari pe card. In cazul in care se intampla sa nu ii aveti toti banii si nici nu puteti alimenta contul Dvs in astea 2 zile, contactati vanzatorul si ii spuneti ca veti plati produsul in data de X si sa nu anuleze tranzactia. Trebuie sa fiti atenti ca sunt vanzatori care doresc ca plata sa se faca imediat. Aceasta specificatie va aparea sus, sub pret, in cazul in care se doreste acest lucru.

Este bine sa stiti totusi ca prin simpla citire a acest articol nu deveniti si un bun cunoscator al sistemului ebay.com !

Avand in vedere ca acest articol are doar rol informativ, pentru care eu nu imi asum nicio raspundere, este bine pentru a evita orice neplacere sa incercati sa cititi si pagina cumparatorului/vanzatorului si in cazul in care acolo nu gasiti un raspuns nu ezitati sa le trimiteti intrebarea sau nelamurirea Dvs. cu privire la o anumita problema ! Va vor raspunde foarte repede si astfel evitati orice neplacere viitoare. Daca nu stiti limba engleza, folositi cu incredere Google Translate !

Mult succes !

Atentie !

Folosirea unor pasaje din acest articol (maximum 500 de caractere) se poate face numai cu indicarea sursei, respectiv http://blog.fotomagica.ro cu link direct catre acest articol.

204 Raspunsuri la 19D. Cum sa cumparam de pe eBay

  1. Marian

    Interesante informatiile si foarte
    utile,pentru cei care au BANI in primul
    rind si pt.cei care au nevoie de anumite,
    componente,aparatura de toate..etc.
    Felicitari pt.EFORT,merita citit articolul!!

  2. admin

    De multe ori acelasi produs se poate lua la jumatate de pret de pe ebay fata de magazinele noastre.

  3. ingrid

    buna. am si eu o intrebare. eu daca vreau sa cumpar ceva de pe ebay, trebuie neaparat sa am card la banca? eu vreau sa primesc produsele la posta,si sa platesc la ridicarea coletului.
    trebuie neaparat chestia cu banca? sa imi fac card…si dupa sa trimit prin email la ei pe site? cineva asa mi-a spus…si nu prea am incredere…de aceea am nevoie si de o a2a parere…
    multumesc frumos!

  4. admin

    Am auzit ca sunt site-uri din UE care trimit cu plata la primirea coletului, dar nu le stiu. Stiu asta de la un coleg care si-a luat asa un telefon din Anglia.
    Pe ebay nu puteti plati ramburs, fiindca primul pas dupa castigrea licitatie sau dupa ce ati cumparat este plata prin modalitatea descrisa in articol.
    Deci pentru a cumpara de eBay va trebuie acel cont de PayPal facut in baza unui card la o banca.
    Mult succes si daca sunteti atent nu patiti nimic !

  5. stefan

    Salut! Nu am mai cumparat de pe eBay pana acum si as vrea sa ma ajuti cu cateva informatii… As vrea sa-mi iau un quad si sub pret apare “deposit” care difera la unele este 200$ altele 500$ ce inseamna acest “deposit”? Si cam cat m-ar duce toate cheltuielile? Ai idee? Multumesc mult si sper sa ma ajuti…

  6. admin

    Nu am idee care este problema depozitului, iar la ‘toate cheltuielile’ se adauga cheltuielile de transport. Ele apar acolo, in cazul in care respectivul vanzator trimite si in Romania, dar pentru a vedea asta trebuie fie sa fiti logat pe eBay pentru ca sistemul sa vada ca sunteti din Romania, fie sa intrati pe pagina ‘Shipping and payments’… Asa cum am spus in cuprinsul articolului este posibil sa platiti la Vama si TVA eventuale taxe vamale.

  7. Camelia

    Buna ziua !

    In primul rand, multumesc pentru articol … In al doilea rand si eu am achizitionat de pe ebay acum o luna si nu stiu daca nu cumva am sarit eu cu vederea, dar la orice valoare se plateste TVA aferent sumei totale si pana la 150dolari sau euro nu se percep taxe vamale tarilor care nu fac parte din Uniunea Europeana … De-acolo incolo se percep si taxe vamale … Asta am spus-o pentru cei ce doresc sa cumpere de valori mai mari spre a-si face un calcul corect.

    Cu stima

  8. admin

    Este posibil sa se fi marit suma de la care se plateste TVA pentru bunuri din spatiul extracomunitar… Multumesc pentru comentariu ! In ultimul timp mai cumpar din UE si acolo nu se pune problema.

  9. Mihai

    Salut !

    Vreau sa-mi cumpar un telefon (aprox.270$) din Hong Kong.
    Pe ebay scrie ca transportul este gratuit pana in Romania .
    Dar trebuie sa mai platesc la suma asta TVA sau altceva?
    Si inca ceva : de ce scrie deasupra pretului “(0 bids)”?
    Care-i treaba cu “bids” ?

  10. admin

    Daca ati citit articolul, veti vedea cu ‘bid’ plural ‘bids’ caracterizeaza o licitatie, adica va cumpara cel care da mai mult pana la expirarea timpului (bid = oferta)…
    Cei din China si HK au transportul gratuit si asta datorita sprijinului statului pentru cresterea exporturilor. Cateodata mai exista cate unul care pune o valoare la transport, scazand pretul produsului, dar per total este acelasi lucru.
    Cu toate acestea, la Vama noastra veti plati TVA (245) pentru orice bun cumparat care depaseste, asa cum spune cineva mai sus 150 usd (vz. comentariu Camelia), ceea ce este corect. Nu stiu sigur, dar trebuie sa vedeti ca la telefon mobil exista si taxa vamala (3 sau 3,5%)…
    Este bine sa va faceti niste calcule inainte fiindca acelasi produs, original, este posibil sa-l gasiti in UE la acelasi pret si aici nu exista taxe vamale sau altceva in afara de transport, fara sa mai vorbim despre timpul de livrare, mult mai scurt si de siguranta tranzactiei mult mai mare.

  11. Corina

    Buna. Mi-am comandat si eu cateva produse de pe ebay… fara sa citesc prea multe in prealabil bineinteles si acum stau sa ma documentez.. am cumparat de pe e-bay.com, valoarea lor a fost in jur de 15 dolari… sunt produse pt handmade… respectiv nasturi si pietricele… nu sunt cumparate de la acelasi vanzator… e si o jucarie de 9cmx15cm… voi plati taxe vamale la ele?

  12. admin

    Nuuuu !
    Veti ridica doar coletul si atat !
    Mult succes in continuare !

  13. Corina

    multumesc 🙂 bineinteles ca nu m-am putut abtine si am mai comandat cate ceva… 🙂

  14. admin

    Ca sa nu mai fiu nevoit sa mai sterg intrebari…
    Articolul este doar pentru a va face o idee despre aceasta modalitate de a achizitiona un produs (de preferinta foto) si nu sa caut in locul Dvs. cat sunt taxele vamale pentru anumite produse.
    O simpla cautare pe google.ro va ajuta sa gasiti daca anumite bunuri sunt supuse unor taxe vamale (ceasuri, bijuterii etc) si nu are legatura cu TVA-ul – in cazul cumpararii bunurilor din afara spatiului UE.

  15. Marian B.

    Va salut.Ce nu am inteles..Am contul Ebay,am contul Paypal,am bani in cont.Sa pot face..sincronizarea celor doua conturi..dau LINK ACCOUNT din contul de Ebay?
    Multumesc anticipat!

  16. admin

    In momentul cand cumparati si apoi doriti sa platiti din ebay veti alege modalitatea de plata. Bifati modalitatea PayPal si in momentul in care veti face plata veti fi transferat automat in contul Dvs de PayPal. Va logati acolo si faceti plata. Veti primi apoi automat mail cu chitanta si toate datele tranzactiei. Nu cred ca aveti ce sa gresiti !

  17. Alexandra

    Hey ! As vrea sa comand mai multe produse de pe Ebay , de la diferiti oameni . Toate sunt free shipping , sunt si din china si america . Trebuie sa platesc alte taxe de transport ?

  18. admin

    Cand verificati un produs, mai ales cat costa transportul trebuie sa fiti logati pe ebay, ca sa va poata vedea sistemul ca sunteti din Romania si asa sa va calculeze si transportul in cazul in care se trimite produsul si aici. Din america nu veti avea niciodata free shipping in Romania si de multe ori valoarea transportului este de multe ori mai mare decat valoarea produsului ! Posibil sa fie si exceptii dar nu cred…

  19. Andreea

    Buna!

    Coletele primite din China (spre exemplu cele privind achizitiile de pe ebay) sunt obligatoriu de ridicat din vama sau se pot ridica si de la oficiul postal de care apartii?
    Multumesc!

  20. admin

    Veti primi o instiintare de la Oficiul postal care se ocupa si cu coletaria externa, la care va fi un vames, asa ca nu trebuie sa va duceti in vama.

  21. andreea

    Buna ziua!
    Am si eu o intrebare.Pentru a achizitiona ceva de pe ebay UK trebuie sa platim taxa pe timbru?Intreb deoarece la cele mai multe produse apare pretul acestuia,iar sub el scrie (+10 lire postage)de exemplu.
    Multumesc anticipat!

  22. admin

    ‘Postage’ sunt cheltuielile legate de expedierea produsului. Revin si spun ca inainte de cautarea produsului incercati sa va logati pentru ca sistemul sa vada ca sunteti din Romania si sa calculeze automat cheltuielile de transport, in cazul in care vanzatorul doreste sa expedieze aici.

  23. Cristi

    Sal.
    Daca am deschis un caz in Resolution center, cat timp am la dispozitie pana il inchide ebay-ul automat?
    Spun asta, ca vanzatorul a spus ca imi trimite un alt produs, si…..e din China 🙂 …transportul dureaza enorm. Nu vreau sa inchid cazul pana nu vad ca primesc produsul comansat.

  24. admin

    Nu-i lasati pe unii vanzatori care sunt smecheri si va spun ca va vor trimite un alt produs tocmai pentru a va trece termenul pentru deschiderea disputei. Deschideti-o si apoi daca nu va vine produsul in 2-3 saptamani solicitati un ‘Refund’ pentru suma achitata…
    Foarte putini folosesc ‘tracking number’ cu care pot face dovada trimiterii respective si de aceea majoritatea prefera sa returneze banii decat sa mai trimita inca o data produsul.
    Atentie !
    Este indicat ca la inceputul formularului pe care trebuie sa-l completati la deschiderea disputei sa optati pentru returnarea totala a sumei. Indiferent de situatie, inainte de deschiderea disputei trebuie sa-i trimiteti mesaj vanzatorului (la Contact seller, ca sa ramana conversatia in sistem) ca nu a sosit produsul si sa-l anuntati ca veti deschide o disputa in care veti solicita returnarea totala a pretului. Asteptati raspunsul lui (care vine dupa maximum o zi) si indiferent de acesta deschideti disputa. Doar asa sunteti pus la adapost.

  25. Corina

    Buna. Vreau touchscreen de pe ebay. Am gasit un vanzator care are 11664 vanzari si 99.1 feddback. Produsul costa 4.85 dolari, iar transportul 9.72 dolari.El e din Portsmuth, UK. Si mai este un vanzator cu 272 vanzari, 100 % feedback (vinde numai touchuri si chestii de genu, toate comentariile primite sunt referitoare la touchuri, microfoane si senzori pt telefon modelul meu), iar produsul e 13.49 dolari. Acesta e din Hong Kong.
    Problema mea e ca nu prea stiu de la care sa comand… eu as comanda de la cel din UK din cauza numarului mare de vanzari, dar faptul ca cere doar 4.85 dolari pt acelasi produs pt care chinezul cere 13.49 dolari… imi cam da de gandit… Ce parere aveti? De la care sa comand?

  26. admin

    Eu as opta pentru cel din UK. Ei sunt seriosi si produsul vine in cateva zile. Pentru cel din HK trebuie sa asteptati cca 3 saptamani. Pentru chinezi, fie ca sunt din China fie ca sunt HK, un numar 272 de tranzactii este foarte putin si nu poate oferi o siguranta cu privire la corectitudinea vanzatorului !

  27. Loredana

    Bună ziua,
    Am comandat pe eBay niște ceasuri cu valoare totala de aproximativ 8000 dolari. Vânzătorul este serios, am mai cumpărat în nenumărate randuri de la el. Însă de data asta, îmi spune ca nu îmi poate trimite coletul în România pentru ca valoarea este prea mare și dacă se pierde sau se întâmplă ceva, asigurarea acoperă doar suma de 100 dolari. Cu alte cuvinte, daca accept sa le trimita, el nu isi asuma niciun risc. Mă puteți ajuta cu un sfat? Cum as putea sa aduc ceasurile fără sa se piardă pe drum? Mulțumesc!

  28. admin

    La o asa valoare exista bineinteles si un risc. Personal nu as cumpara de o asa valoare de pe ebay, decat in cazul in care as cunoaste personal vanzatorul… Cu toate acestea sunt firme de curierat foarte rapide si mai ales sigure dar cu niste costuri de transport mult mai mari, gen DHL.
    Propuneti-i sa vi le trimita cu DHL… http://www.dhl.ro/ro.html
    Trebuie sa va interesati mai intai la ei sa vedeti costurile de transport, eventual forme de asigurare ale coletului si atunci va puteti face si un calcul estimativ cu profitul final.

  29. Loredana

    Vă mulțumesc foarte mult pentru răspunsul prompt!

  30. Ovidiu

    Buna ziua, am comandat o geaca de pe ebay pentru care am facut plata imiediat prin paypal. La cateva ore chinezul(vanzatorul) imi trimite un email care contine urmatoarele:
    Dear valued customer,Your payment has been received for the following item.

    201144072227
    Fashion Men’s Quilted Jacket Cotton-padded Warm Winter Slim Coat 4 Color A+++
    09/21/2014 17:22:14(UTC)

    We will ship it within 2 business days as promised. After doing so, we will send you a notification letter, with tracking number information .
    Shipping time: because you bought the item from opposite side of the earth, it needs time to ship and the duration on its way to you is out of control. What under our control is that we will ensure ship the item within certain biz days as described in item listing.

    Shipping to: United States Estimated delivery 20-25 days

    Shipping to: United Kingdom, Australia Estimated delivery 20-30 days

    Shipping to: Canada, Germany, Italy, France, Spain, the Netherlands, Switzerland, Sweden, Norway, Portugal, Ireland, Belgium, Denmark, Greece, Austria, Finland, Poland, Slovenia, Czech Republic, Slovakia Standard Int’l Shipping Estimated delivery 30-40 days

    Shipping to: Russia, Ukraine, Israel,, Brazil, Argentina Belarus, Kazakhstan, Azerbaijan, Saudi Arabia, UAE, Kuwait, Qatar,
    Standard Int’l Shipping Estimated delivery 30-50 days

    If you urgent need for this item, please cancel the transaction

    If you want to use DHL / EMS Express Service, please contact me

    Thanks or your understanding.

    Ce credeti e o tentativa de frauda sa ma faca sa astept peste cele 45 de zile si sa pierd banii ? Mentionez ca vanzatorul are 146 de calificative 100% pozitive.

  31. admin

    Totul este OK pana la proba contrarie…
    Daca nu va vine produsul in a 40-a zi deschideti disputa sa fiti sigur ca sunteti in termen.
    In medie, in maximum 3 saptamani ar trebui sa va vina produsul !

  32. Iolanda

    Buna, daca contul de ebay si contul de paypal sunt pe numele meu, iar cardul pe care il folosesc este pe numele mamei mele, este vreo problema?

  33. admin

    Trebuie inregistrat cardul mamei in contul Dvs. de paypal.

  34. Iolanda

    da, pe contul de paypal care l am facut pe numele meu, este inregistrat cardul mamei . deci nu este nici o pb? este prima oara cand fac o comanda pe ebay si cer sfaturi ca sa nu existe nici o coplicatie in timpul tranzactiei. Multumesc foarte mult pt raspunsul d-voastra.

  35. admin

    Atunci nu este nicio problema, mult succes !

  36. Denisa

    Salut ! Daca de exemplu vreau sa comand din afara UE (China), am inteles ca daca un produs e sub 10 euro nu se percepe nici un fel de alta taxa, e ok daca comand in zile diferite tot cate un alt produs? si nu toate deodata? daca la produs apare free shipping si produsul e 8 $ dau exact atat fara nici o alta taxa in plus? Iar pentru o suma de pana la 100$ se percepe doar tva din suma respectiva? Si daca comand toate produsele o data, vanzatorii fiind diferiti vine doar un singur colet nu? Imi cer scuze pentru atatea intrebari, nu am mai comandat niciodata din tari straine si nu vreau sa am “surprize”. Coletul il scot de la posta platind doar tva-ul daca e necesar?Restul se face prin paypal nu? Multumesc frumos! Oricum m-a lamurit mult acest blog nici nu stiam de taxe vamale, tva, daca nu citeam, sigur m-as fi “trezit” asa dintr-o data cu ele.

  37. admin

    Acea suma se refera pe produs, chiar daca sunt mai multe de acelasi fel in acelasi colet sau sunt colete diferite. Daca sunt vanzatori diferiti, vin colete diferite si posibil, nu toate in acelasi timp.
    Chinezii au toti, cu foarte mici exceptii, free shipping, deci nu platiti nimic in afara de pretul produsului !
    In cazul in care veti avea de platit TVA (la valoarea declarata din Declaratia vamala facuta de vanzator) suma o platiti acolo la vamesul care va fi la Oficiul Postal.
    Ce depaseste o anumita suma, ex. 100 $, se plateste TVA. Nu are legatura plata TVA cu taxele vamale. Taxele vamale sunt mai mici si sunt diferite pentru fel de fel de produse si sunt bunuri scutite de taxe vamale. Pentru aceasta trebuie sa studiati putin aici: http://www.customs.ro/ro/agenti_economici/taxe_vamale_si_masuri_de_politica_comerciala.aspx

  38. Corina

    Buna…
    Am scris mai sus ca vreau sa comand un touch pt un telefon… am comandat pana la urma la vanzatorul cu mai multe vanzari, a venit in cateva zile produsul… toate bune pana aici… problema e ca nu merge… ce pot sa fac in privinta asta? ii trimit mail… ii cer banii inapoi…? cu touch-ul ce mi l-a trimis, ce se intampla? n-am mai facut pana acum deastea… si nu stiu ce si cum… Multumesc!
    In principiu as vrea sa-mi recuperez suma de bani, deoarece nu l-am comandat pt mine… e pt o prietena si bineinteles ca ea vrea sa-si repare telu cat mai repede…

  39. admin

    Daca nu i-ati acordat inca calificativul pentru tranzactia respectiva, trimiteti mesaj vanzatorului si spuneti-i despre ce este vorba. Daca ati apucat sa-i acordati calificativul nu cred ca mai aveti ce sa faceti !
    Mai mult ca sigur se va oferi sa va inlocuiasca produsul dar va trebui sa-l trimiteti inapoi pe acesta considerat defect. Partea rea este ca va trebui sa platiti Dvs. expedierea produsului inapoi…
    Ei mai vin si cu varianta returnarii a unei parti din bani.
    Nu cred ca va accepta sa va returneze banii in totalitate.
    Oricum, in orice situatie v-ati afla sa nu asteptati sa va treaca termenul pentru deschiderea disputei si daca este cazul deschideti disputa in care solicitati restituirea banilor in totalitate.
    Se mai intampla si astfel de neplaceri…

  40. Ciprian Tolescu

    Buna ziua,
    Daca am produse sub 10Euro cumparate de pe ebay, au dreptul sa incaseze TVA pe ele? Cei de la posta vamala mi-au cerut sa aduc data viitoare detalii de plata ca sa vada valoarea produsului si sa ma puna sa platesc TVA.

  41. admin

    Pai daca sunt suspiciuni in legatura cu declaratia vamala, pot sa va ceara si detaliile de plata ! Ei stiu ca cei din Asia trec peste tot 10 $ indiferent de pret… Probabil s-au luat si altii dupa ei !

  42. Ciprian Tolescu

    Am comandat niste led-uri auto, acestea nu depasesc 10Euro. Am dat mail celor de la posta romana si mi-au trimis un regulament si au spus daca cumva intampin dificultati sa depun o plangere.

  43. Cipri

    Buna.
    Am participat la o licitatie pe ebay pt un produs din Marea Britanie. Inainte cu jumatate de ora ca licitatia sa se incheie, i-am trimis mesaj vanzatorului ca vreau sa renunt, pt ca se ajunsese la un pret la care mi se parea exagerat. Nu mi-a raspuns nimic. La 2 ore dupa terminarea licitatiei, mi-a trimis un mesaj, ca ii pare rau, dar nu poate anula nimic si astfel, trebuie sa platesc acel produs. Ce se intampla daca nu vreau sa platesc(in afara ca mai mult ca sigur, imi va da un feedback negativ)? Multumesc.

  44. admin

    Este posibil sa va luati un calificativ negativ care va poate stirbi increderea ca si cumparator pe ebay… Totusi cititi si aici si poate scapati http://pages.ebay.com/help/buy/questions/unwanted-item.html

  45. Cipri

    Buna, din nou.
    Problema e ca nu am cu cine ma intelege. A promis ca imi trimite poze mai clare, pt ca aia era cam stearsa si minte incontinuu ca mi-a trimis mesaj inainte sa se termine licitatia, cand in fapt, mi-a trimis la d ore dupa.
    Multumesc oricum.

  46. admin

    Asta e… Probabil va da callificativ negativ.

  47. Deea

    Inca o intrebare disputa se face pe produs nu? Daca am o singura comanda de la 3 pers diferite. ca am inteles ca se poate deschide o singura disputa si sper ca e pe produs si nu afecteaza intreaga comanda

  48. admin

    Da, disputa se face pentru produsul comandat.
    Cu privire la alte site-uri externe de vanzari-cumparari nu pot sa va dau relatii fiindca nu stiu… Ati intrebat despre o procedura a site-ului aliexpress.com intr-o intrebare pe care nu am aprobat-o doar pentru a nu incurca cititorii acestui articol, fiindca pot fi chestiuni diferite si nu vreau sa induc pe cineva in eroare. Acest articol contine informatii valabile doar pentru ebay.com !

  49. Corina

    Buna. Am primit refound pt displayul ce nu mergea, despre care v-am spus mai sus 🙂
    Acum, problema mea e urmatoarea… cum fac sa intru in posesia banilor? ca pt contul de paypal imi arata cum ca ar fi intrat banii, dar nu ii pot folosi… si nu inteleg de ce… nu intra inapoi pe cardul ce il am inregistrat la contul de paypal?

  50. admin

    …Cu placere !!!
    Intrati in contul dvs. de pe paypal si acolo gasiti o optiune WITHDRAW si apoi “Withdraw funds to your card”. Trebuie sa aveti un card VISA fiindca altfel nu veti putea primi banii pe card. In 2-3 zile lucratoare se vor intoarce banii pe card mai putin vreo 2 Euro care constituie un comision al lor pentru retragerea banilor.
    Daca nu ii trimiteti inapoi pe card, ei raman in continuare in contul de paypal si cu ei puteti plati o alta tranzactie, puteti achita un serviciu, ii puteti trimite cuiva etc fara a mai plati acel comision.

  51. Mihail

    Buna ziua.
    Imi puteti spune daca si cum pot anula o comanda ?
    Acelasi vanzator are un produs cu 2 preturi difertie.Am apucat sa il comand pe cel mai scump.Diferenta este de 25 €.As vrea acum sa comand produsul mai ieftin cu livre prin Dhl.Am optat pentru plata la livrare si ma gandeam sa refuz produsul mai scump care cel mai probabil va sosi cu posta.
    Multumesc.

  52. admin

    In principiu o comanda se poate anula pana la expediere… Cel mai bine luati legatura cu vanzatorul.

  53. Iulian

    Salut ! A-si vrea sa-mi cumpar un telefon de pe ebay,dar vrau sa stiu daca am posibilitatea verificarii la primire ? Multumesc !

  54. admin

    Primiti coletul si gata… Chiar daca vine spart nu aveti ce sa faceti decat sa deschideti o disputa pentru trimiterea altui telefon sau restituirea banilor. Cu alte cuvinte daca nu ridicati coletul tot Dvs sunteti in pierdere avand in vedere ca a fost platit !

  55. Lavinia

    Buna ziua,
    As vrea sa comand de pe Ebay dar voiam inainte sa va intreb, daca nu pun adresa de pe buletin si vine pe alta adresa coletul e vreo problema? Ma gandeam cand merg la vama si imi cere buletinul si nu este adresa de pe buletin pe colet.
    Va multumesc.

  56. admin

    Coletul vine pe adresa pe care ati inregistrat-o pe ebay si pe paypal. Stiam ca este o optiune de expediere la alta adresa, dar nu va ajuta fiindca trebuie sa corespunda datele. Zic sa faceti o proba cu o chinezarie foarte ieftina si vedeti daca puteti ridica produsul…

  57. DoRu

    Buna seara,

    Felicitari pt aceste informatii pe care le dati! Superb blog! Imi cer scuze daca e inutil acest comment, dar am comandat vreo 5 chetii, ultima azi, prima pe 16 Oct si toate sunt sun 10 dolari! Nu am stiut nimic si nu am citit nimic si sincer aveam niste emotii, ma gandeam la toate alea. Dar dupa ce am citit pe aici, m-am lamurit, pot sa mai comand linistit chestii minuscule. Imi era frica de acele taxe! Va multumesc! Voi urmari acesti blog zilnic! E foarte util!
    RESPECT!

  58. admin

    Ma bucur cand cineva gaseste ceva util pe aici !
    Acest articol nu prea este legat de fotografie, dar poate fi util la un moment dat celor care mai incearca sa cumpere ceva din afara, indiferent de produs…
    Mult succes !

  59. Andrei

    Buna ziua,

    Am cumparat acum o saptamana un SSD de pe eBay, insa nu stiu cum il voi primi. Mentionez ca vanztorul e din Slovacia si ca livrarea se face prin Standard Int’l Versand. Astept sa primesc un aviz prin posta sau va fi lasat SSD-ul in cutia postala? Daca nu primesc un aviz (poate l-a pierdut postasul), unde si ce intreb?

    Multumesc

  60. admin

    Eu ceea ce comand din UE mi le aduce acasa postasul. Este posibil sa va lase si un aviz sa va duceti la Posta. Stati linistit ca din UE nu se pierde !

  61. Cristina

    Buna,
    Am cumparat o geaca prin licitatie pe ebay, vanzatorul este din Anglia. Dupa ce am trimis banii prin paypal pentru trazactie am primit un nou email de la vanzator in care imi cere sa ii mai trimit alti 10 £ pentru a acoperi cheluielile de transport. Ce sa fac in acest caz?!

  62. admin

    Nu aveti de ce sa-i trimiteti bani in plus. Ii dati mesaj sau mail in care ii spuneti ca ii veti mai trimite niciun ban si sa trimita produsul findca daca nu vine in cateva zile ii deschideti disputa.

  63. alexandra

    Buna,
    Mi.am facut un cont pe ebay si am viziualizat cateva produse pe care nu le.am achizitionat. Dupa cateva zile am primit mesaj de la ebay ca factura s.a emis si ca trebuie sa plateasca produsele ca sa mi le poata trimite, mentionez ca eu n.am cumparat produsele respective deci nu le vreau. Este posibil ca doar vizualizand anumite produse pe ebay sa te ,, oblige” sa le platesti eu nevrand achizitionarea acestora?mi se pare o inselatorie

  64. admin

    Sigur mesajul nu este de la ebay, chiar daca apare numele si sigla lor. Probabil daca veti verifica adresa WEB care a trimis mesajul este altceva, probabil o activitate de tip phishing. Daca veti da click pe link-ul ce pare a fi de la ebay veti fi transferat spre un alt site care apare exact ca ebay.com si va trebui sa va logati si asa veti oferi datele contului… Asta pe scurt !
    Trebuie sa aveti grija sa nu accesati astfel de link-uri. Ebay nu trimite astfel de mesaje.

  65. VICTOR

    Buna ziua!
    Astazi am cistigat o licitatie la 1$, atunci cind am vrut sa achit mi-a zis ca sa schimb adresa nu prea am inteles de ce? I-am scris un mesaj vinzatorului si i-am zis ca nu pot comanda produsul ca imi cere sa schimb adresa dupa care a aparut ca pot deja comanda la 31$ adica inca 30 dolari pentru livrare si impachetare de ce?

  66. admin

    Fiindca e neserios ! Deschideti disputa si solicitati anularea vanzarii !

  67. valentin moroeanu

    Buna! Bravo, excelent articol! Intentionez sa achizitionez un smartphone ce imi recomandati? ebay.com sau cele din Europa, sau varianta achizitionarii din Romania? Multumesc!

  68. admin

    Eu de obicei pentru lucruri “stricabile” apelez totusi la Romania, pentru garantia reala, chiar daca uneori preturile sunt cu putin mai mari.

  69. DoRu

    Va salut din nou! Pe 16 Oct am facut comanda pe E-bay de ceva in valoare de 6 dolari. Cica pe 27 Nov ar fi ultima zi de asteptare, dar mi-a dat respectivu` mesaj si mi-a spus ca este un mesaj de verificare, ca sa vada daca mi`a ajuns pachetul, si daca nu a ajuns sa ii spun sa imi dea REFUND sau RESEND THE PARCEL….ceva de genul! I-am zis ca daca maine nu voi avea pachetul, il voi contacta. Ce e de facut acum? Astept pana pe 27 cat scrie acolo la termen? Ii zic sa imi dea banii inapoi(mai pe romaneste spus) sau Il pun sa`l trimita din nou?? Ca m-a rugat sa nu ii dau feedback negativ….inainte sa discutam problema si ca isi cere scuze si nu mai stiu ce pe acolo! Nu stiu ce sa fac

  70. admin

    Pai eu zic sa luati legatura cu vanzatorul prin intermediul sistemului, cu ‘contact seller’ si apoi deschideti o disputa sa nu pierdeti termenul. Sollicitati ‘refund’ ca e cel mai sigur asa, cel putin sa va recuperati banii !

  71. DoRu

    Am inteles…..multumesc! Dar totusi astept pana maine, poate mi`a venit! Dar daca ii zic doar refund si nu deschid disputa(nu prea inteleg, dar o sa mai citesc pana inteleg), imi da banii inapoi?

  72. admin

    Daca nu ii deschideti disputa riscati in mod real sa nu primiti niciun ban inapoi ! Puteti sa-l mai lasati cateva zile…

  73. DoRu

    Va mai deranjez cu o intrebare…daca e aiurea, va rot sa o stergeti! Nu mi-a venit pachetul de care vorbeam mai sus! Ce imi recomandati sa fac…refund sau resend? Ca omu` a zis ca imi trimite din nou daca nu a ajuns! Dar daca imi trimite banii inapoi, aveti idee cand imi intra in cont? Si daca intra in PayPal sau pe card? Ca nu am cont de PP, facusem comanda instant! Va multumesc!

  74. DoRu

    Va mai deranjez cu o intrebare…daca e aiurea, va rog sa o stergeti! Nu mi-a venit pachetul de care vorbeam mai sus! Ce imi recomandati sa fac…refund sau resend? Ca omu` a zis ca imi trimite din nou daca nu a ajuns! Dar daca imi trimite banii inapoi, aveti idee cand imi intra in cont? Si banu` intra in PayPal sau pe card? Ca nu am cont de PP, facusem comanda instant! Va multumesc!

  75. admin

    Cel mai bine solicitati ‘refund’ adica returnarea banilor. Pentru restul intrebarii recititi articolul si gasiti raspunsul !

  76. bogdan

    Imi cer scuze va intrebasem si eu ceva dar nu mai gasesc nici o postare din partea mea

  77. admin

    Intrucat ati pus o intrebare cu privire la un alt site de vanzari, alibaba.com, pentru a nu face confuzii in randul cititorilor, am preferat sa nu apara aici. Este o conditie bolduita la inceputul articolului.

  78. bogdan

    Atunci o sa reformulez,am cumparat de pe ebay un produs si am platit prin paypal acum ca am primit produsul si totul e ok vreau sa dau drumul la bani ca vanzatorul sa nu astepte 45 de zile si nu stiu ce am de facut . Acum este prima data cand folosesc paypal si as vrea sa fiu cat se poate de corect cu oamenii care au fost corecti.
    Cu stima

  79. admin

    Din cate stiu eu aici obligatia de plata ia nastere la momentul cumpararii, indiferent ca a fost un pret fix sau o licitatie… Adica vanzatorul nu trimite produsul daca nu i-au intrat banii in cont (cred ca transferul virtual dureaza mai putin de un minut). De obicei daca nu se face plata in 2 zile se anuleaza vanzarea si vanzatorul poate acorda calificativ negativ. Sunt vanzatori care specifica expres ca plata sa se faca imediat ce s-a cumparat produsul, altii ofera un timp de gratie, dar trimit fara a primi banii.
    AICI spune mai mult…

  80. bogdan

    Multumesc mult

  81. Doncila Arcadie

    Buna ziua, sunt din Republica Moldova si sunt in asa o situatie: am comandat 3 telefoane la 45 euro fiecare. Peste o saptamina am primit mesaj de la vinzator ca pachetul nu a trecut vama (probabil a fost recunoscut ca marfa comerciala). Am citit in legea cu privire la devamare si este permisa doar 2 aparate de telefon fara taxe vamale.
    Intrebarea este: daca voi da comanda mai intii de 2 telefoane iar peste 3 zile inca unul, vor trece vama pachetele sau se intimpla aceeasi situatie?
    Multumesc.

  82. admin

    Nu stiu legislatia din domeniul vamal din Republica Moldova…
    Acum nu stiu ce sa spun nici cu comanda in transe, probabil exista o evidenta si in acest sens. Totusi nu cred ca interzice cineva o trimitere din alta tara chiar daca este comerciala si nu va fi returnata vanzatorului fara ca Dvs sa fiti anuntat. Cred totusi ca aveti de a face cu un vanzator de rea-credinta.
    Pe de alta parte, dupa vreo saptamana, doua, pentru a va recupera banii, deschideti o disputa vanzatorului si solicitati “refund” pentru intreaga suma deoarece nu au ajuns produsele, fara alte comentarii.

  83. Bogdan

    Salut ! Am cumparat de pe ebay in 2 septembrie cateva telefoane in valoare de 159 de lire din china, dupa 2 saptamani utilizatorul nu a mai fost inregistrat pe ebay si produsul nu mi-a ajuns dupa mai bine de o luna jumate de asteptare. Am platit direct cu cardul,fara sa ma inregistrez cu contul de paypal.Am vreo sansa sa recuperez banii ? Multumesc 🙂

  84. admin

    Nu stiu in ce masura se mai pot recupera banii…

  85. Bogdan

    pe 2 octombrie am cumparat nu septembrie, am gresit data. ok ,o sa contactez pe cei de la ebay sa vad ce pot face. O zi buna ! 🙂

  86. Ovidiu

    Buna ziua, ma confrunt si eu cu o situatie inedita, am comandat o haina de iarna pentru sotia mea de la un utilizator ebay chinez, in urma cu 65 de zile. Dupa 45 de zile trecute de la livrare am deschis disputa si dupa inca vreo 5 zile chinezul mi-a facut refound. Astazi am primit un fluturas de la posta, m-am prezentat si surpriza… haina a ajuns in cele din urma dupa exact 65 de zile de la livrare. Va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac acum ? Sa contactez vanzatorul chinez, Ebay-ul sau cum sa procedez. Banuiesc ca firesc si normal ar fi sa ii pot da banii inapoi (aproximativ 20 de dolari). Multumesc !

  87. admin

    Nu mai sunteti obligat la nicio plata… Daca vreti sa dati bani atunci contactati vanzatorul si ii trimiteti banii. Alegerea va apartine !

  88. Ovidiu

    Va multumesc pentru raspuns si pentru promptitudinea cu care o faceti. O zi frumoasa va doresc !

  89. Alina

    Buna ziua! Am comandat un ceas de 6 dolari, iar in a 36 a zi am contactat vanzatorul si i-am spus sa trimita din nou pt ca nu a ajuns, iar el a spus in ziua urmatoare printr`un mesaj ca a trimis din nou. Surpriza dupa inca 4 zile a ajuns ceasul. Ce fac acum? Daca imi mai vine unul? Tre sa il platesc cumva? Sau nu imi mai vine? Ca nu inteleg exact. Multumesc!

  90. admin

    La fel ca si in cazul de mai sus, nu sunteti obligati la o plata suplimentara.
    Vanzatorii cu multe si foarte multe tranzactii, de ordinul miilor sau zecilor de mii, prefera sa aiba o mica pierdere decat sa primeasca un calificativ negativ, care se va rasfrange direct in numarul vanzarilor viitoare. Un cumparator diligent va cumpara de la cel care are un feedback foarte bun la un numar de tranzactii cat mai mare si va ocoli un vanzator cu un numar mic de tranzactii la activ sau cu un calificativ mic.
    De aceea ei trimit inca o data sa fie siguri ca a ajuns produsul. Nu este o regula, dar unii o mai fac.
    De obicei acest lucru este facut de cei care nu achita o suma infima la expediere pentru un “traking number”, un numar prin care ei poate urmari parcursul produsului si ar putea vedea in orce moment care este starea lui.
    Daca doriti puteti sa-i trimiteti banii pe al doilea produs in cazul cand si acesta ar ajunge, dar nu sunteti obligat sa faceti acest lucru.

  91. Alina

    Multumesc mult! Am inteles! Da, eu i-am cerut tracking number, iar el a zis ca nu poate sa imi ofere asa ceva, deci nu stie daca a ajuns sau nu. Problema e ca i-am zis ca a ajuns, si nu a spus nimic. Deci e constient ca daca a trimis din nou, voi avea 2 produse la fel. Omu are peste 300 000 de feedback-uri si un procent de 98.4% positive si a vandut peste 2000 de ceasuri de acest gen.

  92. admin

    Este exact ceea ce v-am spus eu… In realitate, pentru el pierderea este extrem de mica !

  93. roxana

    buna am comandat de pe ebai vreo 10 produse in valoare de 200€ din china cred nu stiu exact miam facut contul paypal am dat bay it noww dar inca nu am am ajuns la banca sa imi fac cardul peimesc mesaje mereu sa platesc produsele dar mie frica sa le mai cumpar ca poate nu imi ajung si altceva cum e treaba cu taxele vamale si cu tva daca leam comandat de pe ebay.it si vreau sa imi vina in italia si adresa mea din buletin e de romania

  94. admin

    Asta e !
    Daca v-ati fi documentat putin inainte nu faceati greseala asta. Luati mai intai un card, inregistrati-l in paypal, cititi bine articolul acesta si cu comentariile si nu veti mai gresi. Cred ca mai bine este sa va facet apoi si un alt cont pe ebay !
    Daca nu aveti rezidenta in Italia mai bine renuntati la ideea de a lua de pe ebay.
    Cum veti ridica coletul de la posta vamala din Italia?
    Succes !

  95. roxana

    va rog frumos sa ma ajutati pt ca eu nu mai infeleg nimic daca miam facut codice fiscal in italia si pot devedi la vama postala ca am adresa aici in italia dar adresa di buletin e cea din romania pot ridica coletu si mai platesc tva si taxe vamale ? si ce fac daca miam facut contul paypal si am si comandat cam de o luna 10 produse in valoare de 200€ si nu miam facut cardul sa introduc banii de frica ca nu pot ridica coletul si ei imi trimit mereu mesaje sa platesc produsele eu mas duce si acum sa imi fac cardul dar mie frica din cauza ca am 2 adrese si poate nu imi da coletul cei de la vama nu mai inteleg nimic va rog frumos sa ma ajutati pro

  96. admin

    Daca pe ebay si pe Paypal ati fost inregistrata cu adresa din Romania si ati optat ca trimiterea sa fie facuta pe adresa din Romania, acolo se va trimite. Daca v-ati inregistrat cu adresa din Italia, in Italia vor fi trimise coletele si le veti ridica de acolo. In legatura cu TVA si eventualele taxe vamale nu va pot raspunde deoarece astea tin de politica fiscala a statului italian si nu o cunosc. Va puteti documenta fie pe internet fie pur si simplu intrebati la posta vamala de acolo.
    Vad ca nu stapaniti sistemul ebay si cred ca mai bine este sa abandonati ideea si eventual sa cumparati din nou dupa ce vedeti clar cam cum se pune problema si dupa ce aveti un card si totul este OK.
    In legatura cu cumparaturile “facute” atat timp cat nu ati platit chinezul nu va trimite produsele. Cel mult va da un calificativ negativ. Fie continuati cu acel cont, fie incercati sa va faceti altul. Daca ati fost inregistrata cu adresa din Romania va inregistrati in noul cont cu adresa din Italia si un alt ID.
    Mai mult nu stiu ce sa va spun… Acest articol este doar pentru informare si va ajuta sa va raspundeti la mici intrebari nu sa schimbe o mentalitate.

  97. Ionut

    Buna ziua! Nu va suparati, dupa ce se castiga o licitatie in cat timp trebuie cumparat produsul?? Ca am castigat si nu am suficienti bani pe card.

  98. admin

    Daca ati fi citit comentariile ati fi aflat ca plata trebuie facuta in maximum 2 zile. Asta scrie si in conditiile ebay !
    Daca nu aveti inca banii contactati vanzatorul si ii spuneti ca veti face plata in data de… si sa nu anuleze tranzactia.

  99. Bogdan

    Referitor la 45 de zile de la data platii… ,am cumparat din China de pe ebay un produs pe care nu l-am primit.Am platit ca invitat paypal. Dupa aproape 60 de zile, paypal a deschis o disputa, contactand.i pe cei de la paypal.. si am primit toti banii. 😀 . Am cumparat mai multe produse din America care tot asa nu au ajuns dupa 4 luni(vanzatorul tot a zis ca voi primi produsele) .Am contactat paypal si au deschis o ancheta(nu au zis ca e vreo problema ca am cumparat produsul in urma cu 4 luni)si vor da raspunsul in cateva zile,si sunt f increzator ca voi primi banii,sper 😀 . Am scris pt. ca poate va fi util cuiva ..

  100. admin

    Perfect !!!

  101. Bogdan

    daa 😀 , Vanzatorul m-a contactat astazi si mi-a zis ca daca inchid disputa la paypal ,in 8 zile voi primi produsul(7 tablete) si imi va da si 3 tablete gratis.Cu siguranta ca nu voi inchide disputa, fiind indrumat in acesta privinta in acest articol .Multumesc si Sarbatori fericite !

  102. admin

    Daca inchideti disputa nu mai primiti nimic ! Cu siguranta ca a mai facut magarii din astea si au fost cumparatori care au cazut in capcana !!!

  103. Ioana

    Buna ziua, am cumparat un produs de pe Ebay.de cu transport de 17 E (Deutsche Post DHL) asigurat din cate stiu eu si numar de urmarire. Aparent s-a produs o greseala la expedierea pachetului care s-a plimbat cateva zile pe teritoriul Germaniei iar acum pe pagina de Track&Trace scrie ca pachetul va fi redirectionat catre destinatar, dar apare astfel: Paket ins Ausland (nu si Rumanien cum apare de obicei) iar la numele destinatarului, in loc sa fie scris numele si prenumele meu, apare ABC …
    Vanzatoarea sustine ca ar fi scris corect numele pe pachet.
    Cred ca nu vrea (sau nu poate ?) sa se intereseze ce se intampla cu pachetul .. ?
    Eu stiam ca pana pachetul ajunge in posesia destinatarului, raspunderea este a vanzatorului, este corect ?
    Exista desigur posibilitatea de a-mi recupera banii, prin Ebay sau Paypal, dar ce se poate face ca sa nu ajung acolo ? Nu reusesc nicium sa contactez pe cineva, am doar un numar de telefon si cu bruma mea de germana nu cred ca ma descurc.
    Ar trebui sa insist ca vanzatoarea sa contacteze DHL, este corect ?
    Multumesc !

  104. admin

    Eu nu cred ca este vreo problema, poate doar o mica intarziere, in cazul in care vanzatorul a scris corect datele de expediere. In niciun caz nu ar fi primit DHL coletul daca ar fi pus la numele destinatarului “ABC” ! Poate este doar o masura de siguranta pentru a nu aparea public pe Internet numele destinatarului.
    Ce va costa sa intrati pe site-ul DHL si sa puneti o intrebare ? Folositi google translate si zic ca va luati o piatra de pe suflet.
    Daca aveti suspiciuni deschideti o disputa pe paypal si se va rezolva problea pana la urma, dar nu cred ca este cazul…
    Sarbatori fericite !

  105. Ioana

    Va multumesc pentru raspuns, da, cu scrisul in germana ma mai descurc, dar nu am gasit pe site-ul DHL o adresa de mail de contact, am sa mai caut !
    Cat despre disputa pe Paypal este prematur, plata a fost facuta pe 19.12, am termen 45 de zile, deci voi mai astepta ca sa vad si ce apare pe pagina de Track&Trace DHL, mai sunt si sarbatorile la mijloc …
    Sarbatori fericite va doresc si eu !

  106. Cosmin

    Buna ziua! Am cumparat de pe e-Bay, din China un produs de aproximativ 50$. Dupa 35 zile de asteptare, vazand ca nu primesc produsul iar vanzatorul isi desfintase si contul, am deschis o disputa pentru a-mi recupera banii. Spre surprinderea mea, in maxim 5 minute de la trimiterea mesajului, primesc un raspuns de la e-Bay ca am castigat disputa si banii au fost livrati deja in cont. Am o intrebare: cum se procedeaza in situatia cand un cumparator castiga disputa, dar apoi, cu intarziere, primeste si produsul prin Posta? Cum livreaza inapoi banii la e-Bay?

  107. admin

    S-a mai raspuns la un astfel de tip de intrebare !

  108. Cosmin

    Referitor la postarea de sus,mai precizez ca termenul de 45 de zile se implinea pe 3 Ianuarie 2015.

  109. admin

    Pai daca ati castigat disputa, inseamna ca aceasta s-a inchis si nu mai conteaza cand expira termenul. Daca veti primi totusi produsul si daca vreti puteti sa-i trimiteti banii, dar nu mai sunteti obligat la nimic in acel moment !

  110. Cosmin

    OK. DACA S-A MAI RASPUNS. O sa citesc toate 106 intrebari si raspunsuri sa gasesc raspunsul.
    Multumesc.

  111. admin

    Pai v-am raspuns mai sus ! Daca doriti plati produsul, dar nu sunteti obligat sa faceti acest lucru !

  112. Daniel

    Buna ziua! Toata aprecierea pentru ceeace faceti! Mare lucru ca aveti atata rabdare cu totii novicii (dintre care cel dintai sunt eu)! Am citit, chiar atent, toate postarile de la inceput. Va rog sa-mi dati un sfat pentru urmatoarea dilema: vreau sa comand(cumpar) un transformator second-hand din Europa. Vanzatorul (unul ditre ei) la care am gasit produsul are doar o vanzare…Cred ca e putin probabil sa gasesc un vanzator pentru un UPS second-hand care sa aiba sute sau mii de tranzactii pentru siguranta si incredere. Ce parere aveti? Mai ales ca UPS-ul cu acumulatori cu tot are in jur de 25-28 Kg si pretul ar fi undeva intre 40 si 80 de lire streline. Posibil sa mi se perceapa un pret foarte mare pentru transport avand in vedere masa coletului? si/sau taxe vamale?
    Multumesc
    Stima
    Daniel

  113. admin

    La o masa asa mare pretul pe transport este pe undeva normal. Banuiesc ca l-ati gasit in Anglia…
    Cand cumparati din UE nu se percep taxe vamale si nici TVA.
    Acum nu stiu ce sa zic de vanzator, este posibil sa nu il intereseze ebay-ul si poate de asta are o tranzactie la activ, sau poate este nou. In Europa oamenii sunt mai seriosi, eu nu am avut nicio problema cu cei de aici.
    Mult succes si ‘la multi ani’ !

  114. Daniel

    Multumesc
    Pentru raspuns si pentru promtitudine.
    Intre timp am primit un mail de la vanzator ca raspuns la intrebarea mea daca trimite in Romania si anume:”Hi,collection only,sorry”…deci s-a rezolvat…nu se poate!
    Va doresc d-voastra si cititorilor: “La multi ani” cu sanatate intr-un an mai nou si mai bun!
    Daniel

  115. admin

    Asta este…
    Si eu am gasit multe lucruri bune dar pe care vanzatorul nu dorea sa le trimita in alta tara. Asta se intampla in cazul lucrurilor grele sau care se pot defecta la transport. Este alegerea lui !
    Asta se poate vedea de la inceput… Trebuie sa fiti logat in sistem si sub pret apare daca vanzatorul trimite in Romania. Altii trec numai in tarile UE.
    Doar daca apare ca produsul se trimite in Romania intrati in contact cu el. In caz contrar, daca va dori sa trimita pana la urma si in Romania va cere un pret exagerat de mare pe transport, care va fi descurajant…

  116. Gabisch

    Buna ziua
    am cumparat un instrument muzical – chitara – scos la licitatie cu 650 eur prin negociere cu vanzatorul din Dortmund si am cazut de acord pe 900 eur cu transport inclus-DHL. Problema e ca vrea doar plata prin transfer bancar. Are 508 tranzactii in total din care 5-6 instrumente de valoare mai mare ca al meu in ultimul an. Feedback 100% pozitiv.
    Ce sfat imi dati? L-am rugat acum sa accepte paypal dar nu cred ca o sa vrea, mai are un instrument la vanzare la valoare dubla si tot plata prin transfer vrea.
    Mai am 3 zile sa fac plata si nu stiu ce sa fac…

    Mersi muuult.
    Gabisch

  117. admin

    Puteti sa faceti plata si prin transfer bancar. Acolo veti mai plati un comision. Numai ca nu veti avea nicio protectie in cazul in care se intampla ceva urat. Prin PayPal cel putin aveti siguranta recuperarii sumei in cazul in care nu ajunge produsul sau este defect. Feedbackul este bun dar eu nu mi-as asuma riscul asta la o suma asa mare. Poate acele tranzactii le-a facut doar in Germania !

  118. Gabisch

    Intr-adevar tranzactiile le facea in Germania…a zis ca-mi ambaleaza bine produdul si ii pune si o asigurare pt transport…ce ziceti …totusi???

  119. YoBot4u

    Dorind sa ma familiarizez cu ebay-ul, pentru inceput am plasat o comanda asupra unui produs cu valoarea de 4.09$ si transport gratuit.
    Acuma nu stiu in ce faza se afla produsul, daca a fost pregatit pentru expediere sau nu, cel putin banii mi-au fost luati din contul paypal.
    Atasez 2 link-uri cu prinscreen-uri, unul facut de le PC si celalalt facut cu tel si va rog sa-mi spuneti parerea dv. Va multumesc!

    http://postimg.org/image/dnkjunadz

    http://postimg.org/image/t2eurhqz1

  120. admin

    Apare ca fiind cumparat si platit, dar inca nu a fost expediat ! Chinezii nu prea folosesc ‘tracking number’ (mai ales pentru produse de valoare mica) pentru a putea urmari statusul expedierii, asa ca trebuie doar sa asteptati. De obicei primiti un mail atunci cand produsul apare in sistem ca fiind expediat. Nu uitati sa acordati un feedback dupa ce primiti produsul ! Fiind din China probabil va ajunge peste 2-3 saptamani…

  121. admin

    Am intalnit si eu chinezi de nota 10 !
    V-ati ales si cu un bonus ! Nu trebuie sa faceti nimic, nu sunteti obligati sa-l platiti… Tot ce puteti sa faceti este sa-i dati un feedback foarte bun in care sa-l laudati ca e de incredere si il recomandati ca un vanzator foarte bun. Pentru el valoreaza mai mult treaba asta decat daca i-ati plati inca o data !
    Am vorbit cu un roman care lucreaza in China si imi spunea ca la capitolul ebay este o concurenta intre ei extrem de mare, fiindca sunt foarte multi si vand cam toti aceleasi lucruri la preturi foarte apropiate.

  122. DoRu

    Unii chinezi merita tot respectul din lume! Am comandat o chestie nici scumpa nici ieftina, iar acel vanzator dupa 33 de zile imi spunea daca am primit pachetul sau nu ca sa stie ce sa faca si i-am zis ca nu si sa`l trimita din nou ca am incredere in el. Dupa o sapt a ajuns pachetul initial, iar ieri inca unul gratuit cum ar veni. Trebuie sa fac ceva? Nu aveam nr de ala de urmarire si i-am zis ca l`am primit si nu a cerut nimic in schimb!

  123. DoRu

    Am inteles! Multumesc!

  124. Adriann

    Buna ziua. Vreau sa comand din China un produs in valoare de 96$ si altul in valoare de 18$ (vanzatorii sunt diferiti), ele in total fac 114 $. Comand pe persoana fizica,platesc prin pay-pal. La acele produse pe care vreau sa le comand transportul este gratuit.Vreau sa stiu daca platesc taxe vamale si TVA ? Multumesc

  125. admin

    La cel de 118 usd, daca asa apare in declaratia vamala, veti plati TVA. Pentru cel de 18 usd nu veti plati TVA.Taxele vamale se platesc doar pentru anumite produse. De aceea consultati acel Nomenclator. Parca am pus mai sus sau in articol un link…

  126. Miranda

    Buna seara! Vreau sa cumpar de pe eBay. Trebuie sa scriu adresa in engleza sau e ok si in romana? Multumesc!

  127. admin

    In romana, fara probleme !

  128. Ionut

    Ma scuzati ca va deranjez! Daca dau un feedback negativ si imi vine produsul dupa 2 sapt de la acel negativ sau o saptamana nu stiu exact…..mai pot modifica? Ca m-a rugat chinezul sa “review” :)) …Multumesc!

  129. admin

    Sa modificati feedback-ul acordat nu se mai poate, nici nu mai aveti acces la pagina de feedback.
    Tot ceea ce puteti face pentru el este sa-i scrieti un mic ‘review’ din care sa reiasa ca e om serios si il recomandati si ca a ajuns produsul dupa ce ati dat feefback negativ. In partea de jos a paginii produsului apare o casuta cu ‘Questions and answers about this item’. Nu stiu in ce masura il ajuta, dar daca vrea el asa…
    Mai puteti sa intrati pe ID-ul lui cu un simplu click, in casuta din dreapta sus si sa apasati pe butonul “Fallow”.
    Altceva nu stiu ce ati mai putea face pentru el !

  130. Ionut

    Ok multumesc….Nu prea am ce face….a disparut produsul de pe pagina. Si mai am unul care trebuia sa vina acum 3 zile(ultima zi din termen).Nu ma mai grabesc sa dau negativ….astept!

  131. Andrei

    Exista si minimul de 18 ani pentru a folosi PayPal?

  132. admin

    Conditia esentiala este sa detineti un card. Posibl sa fie si o conditie legata de varsta, dar cel mai bine studiati conditiile de pe http://www.paypal.com … Le gasiti aici: https://www.paypal.com/ro/webapps/mpp/ua/legalhub-full

  133. ionut

    Buna . Am si eu o problema cu un vanzator de pe ebay.de specific ca locuiesc in Germania . Am licitat anul trecut decembrie.2014 pe o masina vw phaeton 313 ps suma de 2500 euro si pe data de 1.01.2015 am primit un email ca am castigat licitatia dar cu suma de 6000 de euro si ca trebuie sa ma duc sa ridic masina. Plata se face la fata locului . Am contactat vanzatorul prin email si i.am explicat situatia ca eu nu am licitat suma de 6000 de euro dar raspunsul lui a fost ca nu il intereseaza si ca eu trebuie sa platesc pentru acea masina. Am insistat si pe data de 2.02.2015 am primit mai multe email.uri de la el si mi.a spus ca vorbeste cu avocatul si eu trebuie sa platesc pentru masina aceea. Ce ar trebui sa fac ? Daca ma da in judecata pot pati ceva ?

  134. admin

    Mai sunteti in termen, se pare ca o zi, sa deschideti o disputa asupra acelei tranzactii. Ei vor verifica sistemul informatic, daca intr-adevar ati licitat acea suma sau doar poate este o eroare a sistemului.
    In cazul in care chiar ati licitat acea suma, teoretic trebuie sa cumparati acea masina la suma licitata.
    Nu va pot spune ce veti pati daca veti fi dat in judecata, pentru aceasta este bine sa luati legatura cu un avocat de acolo.

  135. doni

    am cumparat din germania si imi traduce la modalitati de plata cash pe pichup .ce inseamna?

  136. admin

    Adica vanzatorul nu trimite prin posta. Plata si ridicarea produsului se face de la domiciliul lui.

  137. doni

    Am participat la licitatie ,am cistigat ,iar apoi am adresat o cerere vinzatorului daca este de acord sa trimita colet.Am primit raspuns ,la pretul de achizitie se adauga pretul transportului Acum nu stiu ,se achita atunci cind soseste coletul ,sau trebuie sa depun in contul lui banii,pentru asta am primit ibanul lui .acum nu stiu ce sa fac ,pentru ca apare ca a trimis coletul.

  138. admin

    In momentul cand ati platit produsul s-au adaugat automat si chetuielile de trimitere, in cazul in care plata se face prin PayPal. Nu acceptati sa faceti plata decat in sistem PayPal, fiindca numai asa sunteti protejati impotriva vanzatorilor de rea credinta!

  139. Vasi

    Salut ! As vrea sa dau o comanda mai mare din china de 100$ de produse la fel (sa zic 30-40 de ceasuri – cate 5 de fiecare gen) . As putea sa am probleme , fiind persoana fizica ? Stiu ca pana-n 150 euro nu se platesc taxe vamale , dar ar trebui sa platesc TVA . As mai putea intampina si alte obstacole ? Cu ce ar trebui sa merg la mine la oficiul postal , cand ajung ?

  140. admin

    Ca persoana fizica nu puteti cumpara asa cantitati fiindca vorbim in acest caz de import.

  141. Vasea

    Tocmai am primit o camera web ce nu coincide cu ce vinde unul de pe e-bay . Initial a zis ca-mi da 2 lire inapoi , iar eu i-am zis ca totusi o sa deschid disputa fiindca nu este serios . Acum , mi-a zis sa ii dau numele si adresa pentru a-mi trimite camera buna (ca sa nu le dau feedback negativ sau ceva) . Ce ma sfatuiti sa fac ?

  142. admin

    Asa cum am mai raspuns, deschideti disputa si daca trimite camera inca o data puteti inchide disputa si toata lumea este multumita ! Altfel nu faceti !

  143. Vasea

    Nu stiu cum se deschide disputa . Caut si nu gasesc

  144. admin

    In PayPal , sus in dreapta “More” si apoi “Resolution Center” si alegeti “Open Case”… Mai departe scrie acolo !

  145. Vasea

    Imi zice sa merg la e-bay money guarantee . Dar nu-nteleg mare lucru . Am dat Open a dispute si mi-a aparut ca sa vorbesc cu el sa ajung la o intelegere … daca nu sa contactez ebay money guarantee . Nu inteleg mare lucru

  146. admin

    Trebuie doar sa urmati niste pasi si se deschide si disputa.

  147. Laura

    Ce e de facut in situatia in care un cumparator deschide o disputa pe motiv ca produsul nu corespunde descrierii? Pana la urma oricine poate sa spuna orice ca sa se aleaga cu un alt produs sau cu banii!

  148. admin

    Pai depinde din ce unghi priviti problema…
    In primul rand asta este o protectie impotriva vanzatorilor de rea-credinta care din pacate sunt mult mai multi in comparatie cu un cumparator carcotas !
    Sa spunem ca poti sa faci chestia asta o data, de doua ori, dar va vor prinde cei de la PayPal fiindca toate aceste dispute sunt contorizate si analizate de ei…
    Chiar si in postura unui vanzator nu aveti ce sa faceti, in final tot la mana celor de la PayPal sunteti.

  149. Laura

    Multumesc pt. raspuns! Inca o intrebare, daca primesti feedback pozitiv de la cumparator, poate acesta sa mai deschida disputa dupa 60 zile?

  150. admin

    Nu!

  151. dan

    Buna ziua, Am convenit cu vanzatorul sa platesc o singura taxa de transport pentru mai multe licitatii, sa-mi faca un singur pachet. Cum trebuie sa procedez mai departe? Va multumesc.

  152. admin

    Exact ca si cum ati plati pentru o tranzactie normala. Sa aveti grija ca plata finala sa fie cea corecta !

  153. oana

    Buna seara! Am comandat de pe ebay o jucarie din germania.Am platit prin paypal vanzatorul mi-a zis ca a trimis pachetul DHL Pe 15 martie,azi deja suntem in 18 si nr de tracking este inexistent.Atat de mult dureaza pana inregistreaza comanda sa apara pe site?

  154. admin

    Mai asteptati o zi, doua si apoi trimiteti un mesaj vanzatorului. De obicei sunt foarte seriosi si nu sunt probleme.

  155. oana

    Multumesc pt raspuns.Mesaje i-am tot trimis ca nu-mi daduse nr de tracking.apoi i-am scris ca nr apare inexistent.De 2 zile nu-mi mai raspunde.El avea la payment doar in contul lui.i-am zis ca nu-i pot plati in cont si a activat paypal de am platit.are 2 calificative negative din 300.nu am dat prea mare importanta ca se intampla multe pe “traseu” etc.Am incredere dar dc tot apare tracking inexistent.sper sa fie de la DHL….

  156. admin

    Oricum nu aveti ce sa faceti deocamdata, fiindca deschiderea disputei este dupa 45 de zile de la incheierea tranzactiei.
    Mai lasati-l cateva zile si ii spuneti ca veti deschide o disputa pentru restituirea banilor !

  157. oana

    Mi-a raspuns vanzatorul.La el functioneaza nr de tracking la mine nu 🙁 zice el ca a verificat si coletul e in drum spre destinatie cu camionul.Eu nu pot vedea pe site-ul german dhl deuche post?

  158. oana

    Buna ziua! Am zapacit vanzatorul pana mi-a trimis iar nr de tracking si am avut dreptate il scrisese gresit.Era vn de o cifra.Pachetul este in romania.Transp a durat 5 zile din germamia cu posta germana.Acum astept posta romana

  159. admin

    Inseamna ca trebuie sa ajunga !

  160. oana

    Buna seara! Coletul meu este in tranzit cu posta rapida Galati.Maine il primesc.Tot transp a durat o saptamana (cu peripetii

  161. Farkas Dalma

    Buna. Eu am comandat cateva produse de pe ebay saptamana trecuta. Recent m-am mutat si din obisnuinta am trecut adresa curenta la care stau ,dar in buletin imi apre adresa veche. O sa fie asta o problema cand o sa ma duc sa imi ridic colete? Exista riscul sa nu pot sa le iau?

  162. admin

    Explicati situatia vamesul si nu cred ca vor fi probleme…

  163. Farkas Dalma

    Buna. Am primit produsele si ati avut dreptate, am explicat situatia si mi le-au dat. Insa doua dintre rochite sunt pur si simplu oribile, nu seamana deloc cu cele din poze. Le-as trimite inapoi dar nu stiu care e procedura. Eu trebuie sa platesc transportul? Produsele sunt din China. Mi-ar iesi scump?

  164. Adriana

    URGENT!!!!!!!!!!!!

    Bună ! Am fost azi la Poştă să îmi ridic mai multe colete şi vreau să zic că au încercat să mă păcălească . Dolarul este 3,9 lei iar euro este 4,44 după BNR ! Eu aveam un produs de 11,17 dolari US (tenişi) şi altul de 10,82 dolari us (rochie) iar eu ştiam bine că acestea nu depăşesc 10 euro pe colet , şi aşa este ! Am calculat înainte de a merge şi acum şi 11,72 $ vine 9,82 euro dupa convertorul valutar de la bnr online iar ala de 10,82 dolari venea 8,92 sau ceva de genul ,si ei mi-au aratat o foaie cu cursul valutar care nu era corecta ca la ei pe foaie venea euro in lei 4,24 si le-am zis ca n-am bani sa le platesc azi si vin luni !Vamesii deja imi facuse chitanta si ziceau ca trb sa le dau 36 de lei taxa si alti 6 lei la posta ! Coletele au ramas la ei la posta si au zis sa vin luni dupa ele cu bani ca sa-mi dea chitanta si coletele !
    VREAU SA ZIC CA M-au mintit !!!! Am dreptate ? Adica coletele mele de 11,72$ si celalt de 10,82$ nu trebuie taxate ca nu depasesc 10 euro!! Ce ma sfatuiesti sa fac luni ?Eu ma gandeam sa vin cu laptopul conectat la stick si sa le arat de pe site-ul bnr ca se inseala !!! Imi vor da pana la urma coletele fara sa platesc ?

  165. Anghelina Elena

    Buna. Am si eu o intrebare referitoare la o comanda pe care am facut-o acum ceva timp din Hong kong… la plasarea comenzii nu am primit un tracking number iar cei de la oficiu postal spun ca au nevoie de un astfel de numar pentru a verifica primirea coletului… Exista vreo posibilitate prin care as putea ridica pachetul?

  166. admin

    @Farkas Dalma – nu se merita sa le trimiteti fiindca veti plati transportul si nu aveti garantia ca veti mai primi ceva inapoi. Trebuia sa solicitati o parte din bani inapoi.
    @ Adriana – nu stiu ce sa-ti raspund. O sesizare scrisa ar putea sa rezolve problema.
    @Anghelina Elena – chinezi in marea lor majoritate nu trimit cu traking number. Asa este in lipsa lui nimeni nu poate verifica nimic si nici nu au ce sa elibereze. Singura treaba este sa nu pierdeti termenul pentru a deschide o disputa.

  167. Ovidiu

    Buna,
    Am o mica problema: am licitat pentru un obiect pe e-bay, la vreo 3 dolari. Culmea este ca suma maxima licitata de mine este de 400$ si licitatia se termina in cateva ore. Deja s-a ajuns la 16$ si nu stiu cum sa ma retrag onorabil. Please help.
    Ovidiu

  168. admin

    Pai nu prea aveti cum in cazul licitatiilor. Ma intreb ce s-ar fi intamplat daca se ajungea la 399 usd ?
    Nu inteleg de ce ati fixat suma maxima pe care erati disponibil sa o dati la 400 usd in conditiile in care nu va convine suma de 16 usd ?

  169. Florina

    Buna seara, am vrut sa comand un produs de pe ebay… in timp ce citeam termenii etc, mi-a dat eroare, ulterior mi-am dat seama ca e doar o parte din produsul respectiv… si vreau sa anulez comanda… dar nu gasesc nimic, doar pay now. Ce fac in acest caz? Am dat un mesaj vanzatorului, dar eu tot primesc e-mail de instiintare ca trebuie sa platesc comanda. Multumesc.

  170. Marius

    Cum pot renunta la o licitatie de pe ebay desi am suma cea mai mare ?

  171. admin

    @ Florina, din cate stiu eu, desi s-ar putea sa gresesc, exista un termen destul de scurt in care puteti renunta la licitatie… Anuntati-l pe vanzator ca nu ii platiti produsul si sa nu-l trimita. Probabil veti lua un calificativ negativ.
    @Marius – am raspuns mai sus, la 168.

  172. ardeiu.emanoil

    Stimate Domn ma bucur ca am posibilitatea sa gasesc pe cineva sa ma ajute in aceasta situatie.Ma confrunt cu omare problema pt mine fiind e adevarat mai nou in acest domeniu de exemplu eu sunt un membru cumparator pe ebay si am castigat ultima licitatie acum cinci zile dar am o mare problema nu stiu cum sa achit deoarece vanzatorul nu are cont paypal apoi am primit o factura in care sunt toate datele bancii dar nu este adresa lui banca a zis ca nu put sa fac transferul daca nu am adresa lui nu stiu cum sa achit suma produsului eu am paypal .Oare nu exista posibilitatea ca de pe paypal al meu sa i transfer banii in acest cont? nu stiu varog ajutati ma cu respect EMIL

  173. admin

    Daca vanzatorul nu are cont de paypal este o problema…
    Spun asta deoarece nu aveti nicio protectie si mai bine donati acei bani ca sunteti mai castigat decat sa-i trimiteti unui necunoscut intr-un cont bancar. Aproape sigur veti pierde banii in cazul in care nu trimite produsul.
    Asa ca sfatul meu este sa nu faceti nicio plata, in niciun fel, indiferent ca va veti lua un eventual feedback negativ. Daca va da calificativ negativ stiu ca aveti posibilitatea sa dati un raspuns acolo si puteti scrie ca factura era incompeta si ca vanzatorul neavand cont de PayPal, ca modalitate de plata, nu prezenta incredere.
    Trebuie sa aveti mare grija inainte a licita sa vedeti si modalitatea de plata. Este drept ca la acest moment sunt foarte putini care nu folosesc si PayPal.
    Banii prin PayPal stiu ca puteti sa-i trimiteti doar la o adresa de e-mail, care bineinteles este inregistrat si verificata de ei, in niciun caz intr-un cont bancar.

  174. ardeiu.emanoil

    Multumesc frumos da asa este dar eu dupa ce am castigat licitatia am primit o factura prin ebay chiar de la ei aceasta este detailata dar eu nu stiu cineva a zis ca se poate la vanzatorul care nu are paypal sa i trimiti prin paypal plug in nu stiu cum saprocedez

  175. admin

    Am gasit aici ceva… Nu stiu daca va ajuta !
    http://paypal-plug-in.software.informer.com/

    si aici un video
    https://www.youtube.com/watch?v=MZxhs3ykbQk

  176. ardeiu emanoil

    Stimate Domnule Admin apelez din nou cu cea mai mare incredere la DV deoarece intotdeauna am primit cele mai precise informatii si va multumesc. Iata care este o noua problema cu care ma confront In zilele trecute am participat la o licitatie pe Ebay si am vazut ca este posibil ca vanzatorul sa nu livreze in Romania dar mi a placut produsul si eu totusi am incercat si l am si castigat si da intr adevar tipul are o mare dizgratie pt Romania si au trecut deja mai multe zile si nu mi a trimis facture adica se spune ca deoarece nu a trimis o suma de livrare nu pot sa platesc produsul si eu doresc sa va intreb eu pot sa patesc ceva de la cei de la ebay sau cum sa procedez mi e frica sa nu mi se puna restrictii sau Dv stiti mai bine va rog sa ma ajutati cu aceasta informative si cum sa procedez. Cu mult respect Emanoil

  177. admin

    Nu va pune nimeni nicio restrictie ! In cel mai rau caz veti primi un calificativ negativ.
    Incercati si luati legatura cu el si rugati-l sa anuleze licitatia fiindca nu ati observat ca nu vrea sa trimita in Romania.
    Este bine sa nu mai licitati atunci cand vedeti ca vanzatorul nu doreste sa trimita in Romania. In cel mai rau caz puteti sa-l contactati inainte de a licita.

  178. emanoil

    stimate domn,ma numesc Emil,sunt membru EBAY,si am castigat prin licitatie doua articole in urma careia acestea mi/au fost trimise din GERMANIA de catre expeditor aici in ROMANIA.Mentionez ca produsele mele au stationat aproximativ doua luni aici timp in care curierul Cargusnu m/a contactat sub nici o forma si evident ele au fost returnate catre expeditori in Germania.Evident am luat legatura cu expeditorii dintre care unul mi/a spus ca pentru retrimiterea pachetului va trebui sa/i platesc din nou 28 de euro,iar celuilalt 12 euro.Nu este aceasta cea mare problema,problema este cum pot face achitarea fata de acesti expeditori deoarece nu cunosc procedeul.Ce/mi recomandati?Ca intotdeauna cu multumiri si respect fata de dumneavoastra,astept raspuns.EMANOIL ARDEIU

  179. admin

    Scuze pentru intarziere…
    Este normal sa achitati din nou transportul fiindca nu este vina lor.
    Probabil ii puteti trimite prin PayPal pe o adresa de mail indicata de ei. Luati legatura cu ei sa va dea o adresa de mail inscrisa in PayPal. Restul modalitatilor – transfer bancar, Western Union sunt mai scumpe !

  180. ana miroiu

    Buna ziua. Am lasat un feedback negativ pe ebay si as dori sa il sterg. Comanda nu a venit la timp si le.am cerut un refound, mi.au spus ca ei au trimis pachetul si ca nu este problema lor ca posta nu isi face datoria. Vazand feedback.ul meu s.au decis sa.mi trimita un al doilea pachet plus un refound daca sterg comentariul, e destul de avantajos avand in vedere ca astept de foarte mult timp un produs pe care nu.l gasesc pe piata. Aveti amabilitatea sa.mi spuneti cum pot face asta? Va multumesc anticipat.

  181. admin

    Dumneavoastra nu mai puteti sterge feedback-ul.
    Totusi puteti sa contactati Ebay.com, sa le explicati situatia si sa-i rugati sa stearga acel feedback, deoarece nu reflecta realitatea.

  182. Corsin

    Buna ziua si scuze daca a mai fost pusa intrebarea. Nu am timp sa citesc tot tot…am citit cateva zeci! In cat timp pot sa merg la posta mai ales de sarbatori daca vine ceva din China? As vrea sa merg sa imi iau toate cele 3 pachetele, nu sa ma duc pt fiecare, pt ca stau cu orele la coada si-s niste chestii mici de 1-2-3 dolari.
    Am auzit la unii ca 2 zile dupa care e o taxa de 6 bani pe zi, la altii ca 10 zile, la altii ca 20 de zile sau chiar mai mult pt astea externe! Puteti sa imi spuneti daca stiti, CONCRET? Multumesc!

  183. admin

    Concret nu va pot spune fiindca nu lucrez acolo.
    Totusi din experienta va spun ca ei vor lua taxele de magazinaj doar dupa ce primiti avizul prin care va anunta ca aveti de ridicat un colet.
    Cel mai bine este sa intrebati acolo !

  184. MARIUS

    Nu va suparati, FLAT RATE SHIPPING inseamna prin posta romana? Adica tot VAMA normal? Ca am vazut in UK de exemplu sau in UE! si zice 5-7 zile si e o mica taxa! Si nu inteleg ce e aia FLAT RATE!
    Multumesc!

  185. admin

    Sa nu cadeti in plasa vanzatorilor de a plati in plus pentru shipping, fiindca de cele mai multe ori veti plati degeaba. Expedierile din UE va vin acasa sau daca nu sunteti acasa le ridicati de la Posta exact ca un colet intern.

  186. Mariana

    Buna.
    Ati comandat produse care sa va fie facturate pe firma? Cum pot sa verific pe Ebay daca vanzatorul imi va trimite factura de pe firma lui?

  187. MARIUS

    Am inteles! Multumesc! Deci FLAT RATE e tot posta! Ca am vazut mai jos UE EXPRESS si DHL…astia le aduc la usa!

  188. admin

    DHL se misca cel mai bine, a doua zi ai produsul, dar sunt putin cam scumpi.

  189. admin

    @Mariana… Nu stiu cum sa verifici, dar trebuie sa-i dai un mesaj vanzatorului.

  190. Mariana

    admin- multumesc pentru raspuns

  191. Viorel Apostu

    Buna seara ,
    Am cumparat citeva lucruri de pe e-bay USA unul di acestea fiind vindut de un Chinez si dupa mai multe discutii purtate pe e-mail imi spune ca mi-a trimis produsul insa firma de curierat imi cere “Tax number” sau CPF NUMBER ,insa eu nu stiu ce reprezinta acesta pe Google imi spune ca ar fi un numar care se aplica in Brazilia ,ma pute ti va rog lumina ce este acest tax number.Multumesc anticipat .O seara frumoasa,
    Viorel Apostu

  192. admin

    Nu mai asteptati si deschideti disputa sa va puteti recupera banii ! Restul nu mai conteaza !

  193. Daniel

    Buna ziua,
    Nu stiu daca face obiectul acestui forum, dar am cautat pe toate si nimeni nu sufla o vorba despre asta:
    OK, imi atasez cardul la Paypal! Daca cumpar de pe eBay un obiect de 20 USD (40 USD cu tot cu transport), la cat ajung comisioanele bancii pentru transferul banilor de pe card in contul de Paypal? Am auzit ceva de SWIFT / SEPA, OUR … Merita sa fac o astfel de tranzactie?
    Va multumesc!

  194. admin

    Da, merita, daca suntet cumparator.
    Veti plati doar 40usd, ca exemplu, la rata de schimb a bancii care a eliberat cardul.
    Daca insa veti trimite cuiva bani, pe o adresa de e-mail, fie pentru un serviciu, fie ca donatie, veti plati catre PayPal un comision, de cca 2 euro pe tranzactie. Cred ca este in functie de valoarea sumei.
    La cumparaturille online este alta treaba. Ei iau comisionul de la vanzator…

  195. Marius

    Buna seara , am si o intrebare la dvs .
    As vrea sa cumpar niste lucruri la 0.10 centi de pe ebay . si as vrea sa cumpar vreo 10-15 . Se poate sa cumpar atatea ca si persoana fizica?

    Sau trebuie sa fiu persoana juridica ?

    Multumesc

  196. admin

    Intr-adevar cand cei de la vama vad mai multe produse de acelasi tip devin suspiciosi.
    Se poate da o declaratie in fata lor, daca accepta, ca acea cantitate este pentru uzul personal si nu in scop de comercializare.
    Cred ca pentru persoanele juridice se schimba putin treaba. Nu pot sa va dau un raspuns in acest caz.

  197. Oana

    Buna seara,

    Am comandat un produs din Anglia (33 lire cu tot cu transport) pe data de 16 Octombrie care trebuia sa ajunga pana in 31.10. Am asteptat sa primesc aviz sau mesaj (am mai comandat o data de pe ebay din SUA si a ajuns fara probleme prin curier) insa nimic. Pana ieri seara cand am gasit un reaviz pe care scria data predarii 25.10. Am verificat cutia aia postala si de 3 ori pe zi inclusiv in data de 29.10 si nu era niciun aviz, dar cumva in data de 14 noiembrie s-a materializat un reaviz cu data de 25.10 (probabil din cauza grevei angajatiilor postali). Mentionez ca pe aceasta bucata de hartie mai scria si “Imprimat”, nici macar stampila nu era, nu stiu daca asta e ceva normal, dar nu ma mir ca postasul care nu imi lasa aproape niciodata avizele in cutia postala (insa nu are nicio problema sa imi lase corespondenta altora) a sarit direct la reaviz. M-am prezentat la oficiul postal unde mi s-a spus ca in data de 14.11 mi-a fost returnat coletul.

    Am contactat astazi vanzatorul si astept sa imi raspunda insa pana atunci as vrea sa va intreb si pe dumneavoastra ce credeti ca as putea face in aceasta situatie?
    Sa astept sa se intoarca la expeditor, daca se mai intoarce, si sa mi-l retrimita? In cazul asta eu trebuie sa platesc cheltuielile de reexpediere?
    Si daca nu raspunde vanzatorul ce sanse am sa imi recuperez banii?

    Multumesc frumos pentru sfaturi.
    O seara frumoasa!

  198. admin

    Eu i-as spune vanzatorului pur si simplu ca nu a ajuns coletul, fara alte comentarii ! Ori face ‘refund’ ori il trimite din nou. Atentie sa nu pierdeti termenul de a deschide o disputa ! Cred ca ar trebui sa o deschideti imediat !
    Daca vroia sa aiba o oarecare garantie a livrarii trebuia sa-l puna cu ‘tracking number’ si putea urmari stadiul livrarii.

  199. Viorel

    Buna seara,
    In afara pretului propriu-zis care trebuie platit seller-ului, trebuie platit si shipping-ul. In ce moment si catre cine se plateste shipping-ul ? Tot seller-ului in momentul achitarii prin pay pal a produsului sau la posta, cand se ridica pachetul ?
    Multumesc frumos !

  200. admin

    Sistemul, in momentul in care va logati pe ebay vede din ce tara sunteti si shippingul este afisat automat (in afara cazului cand acesta este gratuit in toata lumea, cum au de regula chinezii).
    In momentul achitarii prin PayPal shippingul se adauga automat in pretul final. Deci totul se plateste inainte de a pleca coletul !

  201. Loredana

    Buna dimineata,
    As avea o intrebare: ce se va intampla daca am castigat o licitatie (masina), dar anunt vanzatorul ca nu o mai pot cumpara, deoarece costurile de transport sunt prea mari si nu doresc sa o mai achizitionez? In afara faptului ca mi se va suspenda contul, mai exista si alte consecinte legale (ex. ma poate da in judecata)?
    Va multumesc si va doresc o zi frumoasa!

  202. admin

    Nu vi se suspenda contul, puteti primi un calificativ negativ. Pe de alta parte, in momentul in care ati castigat tranzactia contractul de vanzare-cumparare a fost incheiat. Teoretic, vanzatorul va poate da in judecata pentru a va obliga sa achitati masina si cheltuielile de transport, bineinteles si trimiterea masinii catre Dvs.
    Nu stiu in ce masura va apela la acesta varianta !

  203. daniel

    buna seara. AS AVEA SI EU O INTREBARE. AM COMANDAT O NAVIGATIE SI AM PLATIT CU CARDUL. NU AM STIUT CA TREBE NEAPARAT CONT PAYPAL. AS AVEA VREO SANSA SA PRIMESC COLETUL SAU NU? VA MULTUMESC MULT

  204. admin

    Acum daca veti primi coletul sau nu, depinde de onestitatea vanzatorului !
    Cu plata prin PayPal aveti avantajul major ca sunteti protejati de vanzatorii neseriosi, in sensul ca veti primi banii inapoi in cazul in care, din diferite motive, nu va ajunge produsul cumparat.
    In cazul in care ati trimis banii prin card nu vad in ca masura sunteti protejat…

Postati un comentariu